Új GINOP-elhívás: közel 16 milliárd forint létszámbővítés támogatására

létszámbővítés, felvétel, interjú

A Széchenyi 2020 keretében megjelent a „KKV kapacitásbővítő támogatás” című (GINOP-5.3.17-21) felhívás.

A COVID-19 járvány által okozott negatív munkaerő-piaci hatások felerősítették a foglalkoztatás általános bővítését ösztönző intézkedések szerepét, ezen intézkedések kiterjesztése a jelenlegi munkaerő-piaci helyzetben kiemelten indokolt. Az egészségügyi járvány alkalmazkodási kényszert jelent a vállalkozások számára, kapacitásaik visszaépítésében nyújt támogatást a konstrukció. A kiemelt projektgazda feladata, hogy a vállalkozások számára vissza nem térítendő támogatást biztosítson létszámbővítéshez kapcsolódó költségeik támogatása céljából, továbbá hogy kialakítsa a támogatási döntés meghozatalának, a támogatás kifizetésének és elszámolásának, jogszerű felhasználásának biztosítását és az utánkövetés rendszerét – olvasható a felhívásban.

A felhívás – mint az a fentiekből nyilvánvaló – kiemelt, a nemes célok elérését a kormány a Magyar Államkincstár, az Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft., a Kincsinfó Kincstári Informatikai Nonprofit Kft. együttműködésével tervezi megvalósítani. A konzorcium 2021. július 20. és augusztus 2. között nyújthatja be támogatási kérelmet.

A támogatásra rendelkezésre álló tervezett keretösszeg összesen 15,867 milliárd forint; a forrást az Európai Szociális Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban biztosítja.

A végső kedvezményezett vállalkozás részére továbbadott támogatásként a létszámbővítés személyi költségei (bruttó bérköltség és a szociális hozzájárulási adó), valamint a munkahely létrehozásához kapcsolódó eszközbeszerzés, immateriális javak számolhatók el. Minimum 3 fő, maximum 25 fő foglalkoztatásához igényelhető támogatás. A támogatás keretében alkalmazott munkavállalók tekintetében legalább másfél éves határozott idejű-, vagy határozatlan időre szóló munkaszerződés megkötése kötelező – sorolja a feltételeket a felhívás.

Copyright @ KAVOSZ Minden jog fenntartva