Magyar Falu Vállalkozás-újraindítási Program: „last call”

vidék, pénz, mezőgazdaság, fejlesztés

A „Magyar Falu Vállalkozás-újraindítási Program” című (GINOP Plusz-1.2.2-22) felhívás keretében benyújtott támogatási kérelmek igényelt támogatása elérte a felhívás keretösszegének 100 százalékát, így várhatóan „idő előtt” fel kell majd függeszteni.

Amennyiben a benyújtott támogatási kérelmek támogatási igénye eléri a keretösszeg 130 százalékát, a felhívást az Irányító Hatóság a 130 százalék eléréséről szóló közlemény közzétételét követő harmadik naptól felfüggeszti – tájékoztatott a kormány a hivatalos pályázati portálon. Támogatási kérelmet az eredeti tervek szerint 2022. február 24-től 2023. március 31-ig lehetett volna benyújtani.

Mint arról korábban itt beszámoltunk, a felhívás keretösszege 30 milliárd forint, amit az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban biztosít. Egy pályázó 2 millió – 10 millió forint közötti összegre nyújthat be kérelmet, a kormány becslése szerint 3000–4800 vállalkozó jár majd sikerrel.

A felhívás keretében új eszközök, gépek beszerzése, új technológiai rendszerek és kapacitások kialakítása, ingatlan beruházás és információs technológia-fejlesztés egyaránt támogatható.

A felhívás feltételeinek eleget tevő mikrovállalkozásoknak azonban már nincs sok idejük pályázni, „az ajtók hamarosan záródnak”.

Copyright @ KAVOSZ Minden jog fenntartva