Hiteltérképpel segíti az MNB a vállalkozásokat

By 2020.09.03.szeptember 14th, 2020Üzleti bulvár
pénz, térkép

A Magyar Nemzeti Bank augusztus 12-én indította el a „hiteltérképét”, amelynek célja, hogy a vállalkozások minél könnyebben összevethessék a számukra meghirdetett, döntően a koronavírus-járvány negatív hatásait mérsékelni hivatott kedvezményes hitelkonstrukciókat.

A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak kezelésére számos, a vállalkozások működését és finanszírozást támogató jegybanki és kormányzati intézkedés született. Ezek között kiemelt szerepe van a támogatott hitelprogramoknak.

Az MNB Növekedési Hitelprogramjának (NHP Hajrá!) és Kötvényprogramjának (NKP) átalakítása, valamint kibővítése mellett számos további támogatott hitelprogram jelent meg, amelyek összesen 2000 milliárd forintot meghaladó összegű kedvező finanszírozást biztosítanak a vállalkozásoknak.

A hitelek hatékony és sikeres felhasználásához fontos, hogy a hazai vállalkozások egyszerűen és gyorsan képesek legyenek áttekinteni az elérhető lehetőségeket és azok közül a céljaikhoz leginkább illő terméket kiválasztani. Az új Hiteltérkép célja, hogy segítsen a vállalkozásoknak eligazodni az MNB, az Eximbank, az MFB és a KAVOSZ által fejlesztett hiteltermékek között – olvasható a jegybank közleményében.

Hogyan használható az alkalmazás? Az MNB Hiteltérkép ezen az oldalon érhető el, a megnyíló lapot kicsit lejjebb kell görgetni, amíg elérünk a „Hiteltérkép vállalkozásoknak” részhez. Itt először a vállalkozásunk méretét kell beállítanunk (ezt egy táblázat segíti), majd ki kell választanunk egy vagy több hitelcélt (ha a vállalkozás az agráriumban működik, azt külön jelölni kell). Ezután már csak a „Keresés gombra kell kattintani, és az összes számunkra elérhető konstrukciót – NHP Hajrá, Széchenyi Kártya Programok, MFB Krízis Hitel, KKV Technológiai Hitelprogram, MFB Kárenyhítő Hitelprogramok stb. – láthatjuk.

Copyright @ KAVOSZ Minden jog fenntartva