Hárommilliárd forintos GINOP-felhívás strandok természetes fürdőhelyek fejlesztésére

tó, fürdés, úszás

A Széchenyi 2020 Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programjának keretében megjelent „A természetes fürdőhelyek komplex és élményközpontú fejlesztése” című (GINOP-7.1.10-21) felhívás.

A felhívás célja a Duna és Tisza folyók magyarországi szakaszán lévő szabadvízi strandjainak, valamint a Balatonon, Tisza-tavon, illetve a Velencei-tavon található természetes fürdőhelyek üzemeltetésére irányuló, engedéllyel rendelkező természetes fürdőhelyek fenntartható fejlesztése az üzemeltetés körülményeinek javításával, a turisztikai vonzerő és a versenyképesség növelése által.

A fejlesztések célja az egységes szolgáltatási minőség elérése és a magasabb hozzáadott értéket előállító turisztikai szolgáltatások kialakítása, infrastruktúra szempontjából pedig elsődlegesen a vizesblokkok rendbetétele, kiemelt figyelemmel a szülő-gyermek által használt családi mosdóegységekre, a baba-mama szobák kialakítására, a vízbejutás feltételeinek javítására (pl. stégek, lépcsők), valamint a zöldterületek megújítására, utcabútorok, kültéri elemek megújítására és telepítésére, továbbá az egységes megjelenést biztosító tájékoztató felületek és szabadtéri öltözőkabinok megújítására.

Az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország költségvetése által társfinanszírozásban biztosított 3,00 milliárd forintos keretösszegre kizárólag a Kisfaludy2030 Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. nyújthat be támogatási kérelmet. „A kiemelt projektgazda” feladata, hogy a fejlesztendő strandok tulajdonosai, fenntartói (költségvetési szervek, önkormányzatok, önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságok, önkormányzati intézmények, vállalkozások) számára vissza nem térítendő támogatást biztosítson a strandjaik fejlesztéséhez, továbbá hogy kialakítsa a továbbadott támogatási döntés meghozatalának, a támogatás kifizetésének és elszámolásának, jogszerű felhasználásának biztosítását, valamint az utánkövetés rendszerét.

További részletek az itt elérhető felhívásban.

Copyright @ KAVOSZ Minden jog fenntartva