Hamarosan érkezik a 35 milliárdos innovációs felhívás

Várhatóan 2023. szeptemberében hirdetik meg a 35 milliárd forint keretösszegű „Fókuszterületi innovációs projektek támogatása” című pályázati felhívást.

 

A felhívás célja a megújult társadalomgazdasági innovációs ökoszisztéma megerősítése és a társadalmi és gazdasági hasznosítási szempontokat a megújítási elvek szellemében fókuszba helyező kutatás-fejlesztési és innovációs projektek támogatása piacképes termék, technológia, szolgáltatás fejlesztése révén – tájékoztatott a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal.

A projekt keretében a vállalkozások akár 800 millió forintos vissza nem térítendő támogatást kaphatnak innovációs fejlesztéseik megvalósítására. A pályázati keret a Neumann János program három innovációs fókuszterületére koncentrál: a gazdaság digitális átállására, az egészségiparra, valamint a zöld átállásra. A program célja, hogy növekedjen a szabadalmak és az új termékek száma, és szorosabbá váljon a cégek, az egyetemek és a kutatóintézetek együttműködése – ismertette Csák János kulturális és innovációs miniszter a Facebook-oldalára feltöltött videóban.

A felhívás összefoglalója és tervezete egyaránt elérhető a hivatal honlapján:

„A magyar kormány azt tűzte ki célul, hogy 2030-ra a globális innovációt tekintve a világ legjobb 25 országa közé kerüljön Magyarország, Európában pedig a legjobb 10 ország közé. Ez reális célkitűzés, ennek érdekében tavasszal a kormány elfogadta a Neumann János programot, ebben a programban idén 80 milliárd forintot szánnak a nemzeti kutatás-fejlesztési és innovációs programok támogatására” – emlékeztetett Csák János.

Copyright @ KAVOSZ Minden jog fenntartva