Erőnléti és fitneszgépek: csúcsot döntött az import 2020-ban

fitneszgép, erősít

Soha ennyi erőnléti és fitneszgépet nem importált még harmadik országokból az Európai Unió, mint 2020-ban.

A koronavírus-járvány megfékezése érdekében a kormányok világszerte megszorító intézkedéseket léptettek életbe, aminek következtében a nemzetközi árukereskedelem volumene csökkent. Bizonyos termékcsoportok esetében azonban a kereslet a nehéz időkben is erősödött. Utóbbiak közé tartoznak – legalábbis az Európai Unióban – az erőnléti és a fitneszgépek, amelyek népszerűsége jelentős mértékben nőtt a fitnesztermekre és más sportlétesítményekre vonatkozó korlátozások bevezetésével.

A koronavírus-járvány miatt már 2020 első hónapjaiban csökkent a nemzetközi áruforgalom volumene, ebben az időszakban az unióba a nem EU-tagállamokból behozott erőnléti- és fitneszgépek sem jelentettek kivételt. Júniusban és júliusban azonban nagyot fordult a trend: ebben az árukategóriában az EU-import rendre 44 és 42 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbi szintet. Júliusban az importált volumen összértéke meghaladta a 160 millió eurót. Az erőteljesebb növekedés korábban főként az év végére, illetve az év első hónapjaira volt jellemző – tájékoztatott az Eurostat.

Az Európai Unió legfontosabb külkereskedelmi partnere az erőnléti és fitneszgépek tekintetében (is) Kína, ahonnan az import 73 százaléka érkezett 2020 első hét hónapjában. Ugyanebben az időszakban a behozatal 9 százaléka Tajvanból, 8 százaléka az Egyesült Államokból, 5 százaléka pedig az Egyesült Királyságból érkezett, az EU-n kívüli országokból származó import 95 százalékát ez a négy ország adta.

diagram

Oldalunkon további hasznos cikkek találhatók kkv-knak.

Copyright @ KAVOSZ Minden jog fenntartva