Csatlakozzon a „Zöld Bajnokok” Ligájához

környezetbarát

Megjelent a Magyar Multi Program IV. felhívása, amelynek célja a kkv-k innovatív „zöld fejlesztéseinek” támogatása.

A Széchenyi 2020 keretében megjelent a „Magyar Multi Program IV. – „Zöld Nemzeti Bajnokok” – Energiahatékonysági fejlesztéseket kiszolgálni képes mikro-, kis- és középvállalkozások technológiafejlesztése és kapacitásbővítése” című (GINOP-1.2.11-20) felhívás.

Az egyre inkább erősödő zöldgazdaságba szükséges az eddigieknél nagyobb mértékű bekapcsolódása a hazai mikro, kis- és középvállalkozásoknak, legyen szó az energiahatékonysági beruházásokat kiszolgálni képes gyártó vállalkozásokról, másodlagos forrásból származó alapanyagot felhasználó gyártókról, a víz felhasználás hatékonyság növelését szolgáló vagy éppen az elektromobilitási beruházásokat ipari oldalról kiszolgálni képes gyártó vállalkozások megerősítéséről – olvasható a felhívásban.

A felhívás keretében a nagy növekedési potenciállal rendelkező, a zöld gazdasághoz és iparhoz kapcsolódó feldolgozóipari vállalkozások olyan fejlesztési elképzelései támogathatók, amelyek termelékenységük, kapacitásaik növekedéséhez járulnak hozzá. Lehetőség nyílik technológiai fejlesztést eredményező új eszközök beszerzésére, ehhez kapcsolódó információs technológia-fejlesztésre, technológiatranszfert eredményező gyártási licenc, gyártási know-how beszerzésekre, minőség-, környezet- és egyéb irányítási, vezetési, hitelesítési rendszerek, szabványok bevezetésére és tanúsítványok megszerzésére, valamint kis léptékű infrastrukturális és ingatlan-beruházásra.

A támogatásra rendelkezésre álló tervezett keretösszeg 7,3 milliárd forint; a forrást az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban biztosítja.

Egy pályázó 20 millió forint – 400 millió forint közötti vissza nem térítendő támogatást kaphat, a kormány ennek megfelelően 18 – 365 darab támogatott kérelemmel számol.

A támogatási kérelmeket 2020. augusztus 31. 9:00 órától 2020. december 3. 12:00 óráig lehet benyújtani.

További részletek a hivatalos pályázati portálon közzétett felhívásban.

Copyright @ KAVOSZ Minden jog fenntartva