Őstermelőből szálláshely-szolgáltató?

vidéki vendégház, vidék, vendégház, szállás, parasztház, szálláshely

A Széchenyi 2020 Vidékfejlesztési Programjának keretében megjelent a „Nem mezőgazdasági tevékenységek diverzifikációja – Vidéki turizmus fejlesztése” című (VP6-6.4.1-21) felhívás.

 

A felhívás legfőbb célja a vidéki térségekben működő mikrovállalkozásnak minősülő mezőgazdasági termelők induló vagy már működő szálláshely szolgáltatatói tevékenységeinek támogatása, kiemelten a 11 turisztikai térségben. További cél a támogatásban részesülők által kialakított és működtetett turisztikai szolgáltatások továbbfejlesztése, valamint a jövedelemszerzés és a foglalkoztatás erősítése – olvasható a hivatalos pályázati portálon megjelent felhívásban.

(A 429/2020 (IX.14.) Korm. rendeletben nevesített 11 turisztikai térség: Balaton, Budapest környéke, Bük-Sárvár, Debrecen és térsége, Győr-Pannonhalma, Gyula és térsége, Mátra-Bükk, Pécs-Villány, Sopron-Fertő, Szeged és térsége, Tokaj-Nyíregyháza.)

Támogatási kérelmeket 2021. december 8-tól 2022. április 21-ig lehet benyújtani. A rendelkezésre álló forrás 50 milliárd forint, ezt az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban biztosítja. A kormány 800–1000 db támogatott támogatási kérelemmel számol; egy projekt maximum 100 millió forint vissza nem térítendő támogatást kaphat.

A támogatás döntően építési tevékenyégre használható fel, ami lehet

  • újonnan építendő szálláshely létesítése;
  • újonnan kialakítandó szálláshely létesítése;
  • meglévő szálláshely épületének fejlesztése és/vagy bővítése;
  • meglévő szálláshely bővítése új épülettel.

Támogatási kérelmet vidéki térségekben működő mikrovállalkozásnak minősülő mezőgazdasági termelő (beleértve az őstermelőket) nyújthatnak be, akik/amelyek megfelelnek az itt elérhető felhívásban szereplő feltételeknek.

Copyright @ KAVOSZ Minden jog fenntartva