Tischner Adrienn

By 2019.10.09.március 6th, 2020Hiteles Történetek
Tischner Adrienn

„Minden vállalkozás életében eljön az a pillanat, amikor úgy érzi, hogy szintet tudna lépni, ehhez segítség a hitel”

Tischner Adrienn, egyetemista korában alapította cégét, egész eddigi életének munkáját belefektette. Azonban a siker nem jött könnyen, ahogy Adrienn fogalmaz, sokszor küzdöttek pénzügyi nehézségekkel, amelyre az általuk legmegfelelőbbnek ítélt hitellehetőség adta a választ. 

Miben különleges a ti szakmátok?

Cégünk, az Ab Ovo Stúdió reklámtervezéssel foglalkozik: az ötlet megszületésétől egészen a kivitelezésig. Ennek megfelelően a csapatunk tagjai grafikusok, tipográfusok, kreatív szakemberek, designerek illetve szövegírók. Amit nagyon szeretek a munkámban, hogy nincs két egyforma hónapunk. Ez annak is köszönhető, hogy mindig újabb éújabb projektekbe hívnak bennünket az ügyfelek. De ehhez az is szükséges, hogy nyitott szemléletűek legyünk, kövessük az aktuális trendeket, és mindig éberen figyeljük, hogy mire van szüksége az ügyfeleinknek.

Mindig biztos lábakon állt a cég?

Amikor alapítottuk a stúdiót, nagyon fiatalok voltunk, az egyetem elsőéveiben jártunk, akkor még azt hittük, hogy elég lesz majd annyi tőke, amennyit a lelkesedésünk és a kreativitásunk jelent. Nem ez történt: nagyon hamar likviditási gondokkal néztünk szembe, amelyek megoldására különböző hitelkonstrukciókat kezdtünk igénybe venni. Akkoriban még egy teljesen más gazdasági és pénzügyi környezetben éltünk, úgyhogy bőven akadtak nehézségek. Ebben segített nekünk végül a Széchenyi Kártya Program, amit körülbelül 10 éve vettünk fel először, ezzel kiváltottuk az összes meglévő hitelünket, és egyetlen hitelkonstrukcióval mentünk tovább.

Könnyebb lett ezáltal a cég működése?

Minden vállalkozás életében eljön az a pillanat, amikor úgy érzi, hogy szintet tudna lépni, ehhez segítség a hitel, ezért mi egyáltalán nem féltünk tőle, bátran belevágtunk és nem bántuk meg.

A hitelelbírálás is kifejezetten könnyen ment, az ügyintéző már gyakorlatilag a barátunk, mindig hozzá fordulunk, ha valami kérdésünk van. A hitelt pedig évrőévre megújítjuk, 2003 óta folyamatosan van folyószámla hitelünk. Egyáltalán nem félelmetes vagy veszélyes, sőt, segítségünkre van a vágyaink elérésében. Ez ráadásul egy kifejezetten megbízható konstrukció.

Miben látod a sikeretek kulcsát?

Mivel még egyetemista voltam, amikor belekezdtem a cégbe, igazából soha nem volt más munkahelyem. De az ügyfelek bizalma és azok a projektek, amikbe bevontak bennünket, ez olyan volt nekem, mintha megannyi munkahelyen dolgoztam volna. Tehát a hitel fontos, de önmagában nem elég, szenvedéllyel kell csinálni, mert csak úgy térül meg a befektetett energia.

Én annyira fiatalon csöppentem bele ebbe a szakmába, hogy gyakorlatilag nem is foglalkoztam soha semmi mással, nekem ez az életem. Nagyon fontos, hogy minden nap úgy jöjjek be az irodába, hogy valami új vár ránk, valami izgalmasba fogunk bele. 

 

Tischner Adrienn

Copyright @ KAVOSZ Minden jog fenntartva