Tálas Sándor

Tálas Sándor

A Széchenyi Lízing GO! konstrukció segítségével sikerült hozzájutni egy erőgéphez, amivel biztosítani tudjuk, hogy a mindennapi munka gördülékenyen menjen.

A földek és a szőlő esetében az állandó és folyamatos fejlődésen van a hangsúly, igyekszem minél korszerűbb eszközökkel, minél hatékonyabban növelni a termelésünket..

A szántóföldeken és a szőlőben is a legmodernebb gépekre lesz szükségem, hiszen egyre több a feladat, egyre nagyobb munkaerőigény.

Végeláthatatlan szőlőültetvények, óriási napraforgó-táblák, vidáman szaladgáló kecskék, traktorok és gépek mindenhol. Ez a látvány fogad minket, amikor belépünk a TanyaFesztnek otthont adó magyar ranch-re, melyet Tálas Sándor őstermelő több, mint tíz éve üzemeltet. A folyamatos bővülések és fejlesztések miatt egyre több a tennivaló, így a pénzügyi segítség a legjobbkor érkezett.

Mióta vezeted a Tálas Ranch-et, és mivel foglalkoztok ezen az idilli helyen?

A vállalkozást édesapám indította el közvetlenül a rendszerváltás után. A birtokot és az ezzel járó feladatokat sajnos elég korán át kellett vennem tőle, amikor elhunyt, így most már több, mint tíz éve vezetem a ranch-et. Először csak a szőlővel és a szántóföldekkel kezdtem el foglalkozni, már akkoriban is ez volt a fő profilunk. Próbálkoztam állattenyésztéssel is, de úgy tűnt, hogy az nem járható út. A mindennapi munka mellett pedig egy szerelem projektünk is van: évente megrendezzük a TanyaFesztet itt a telephelyünkön. A program célja, hogy a városban élők megismerhessék a tanya életét, a vidéki létet, és egy olyan kulturális élménnyel gazdagodjanak, melyet csak itt kaphatnak meg.

Miért volt szükségetek pénzügyi segítségre?

A földek és a szőlő esetében az állandó és folyamatos fejlődésen van a hangsúly, igyekszem minél korszerűbb eszközökkel, minél hatékonyabban növelni a termelésünket, ehhez azonban mindenképpen pénzügyi segítségre volt szükségem. Tavaly a Széchenyi Lízing GO! konstrukció segítségével sikerült hozzájutni egy erőgéphez, amivel biztosítani tudjuk, hogy a mindennapi munka gördülékenyen menjen.

Mik a tervek a jövőre nézve?

A fejlesztést és korszerűsítést mindenképpen szeretném folytatni. A szántóföldeken és a szőlőben is a legmodernebb gépekre lesz szükségem, hiszen egyre több a feladat, egyre nagyobb munkaerőigény. Emellett szeretnék majd lízingelni egy új öntözőberendezést, amivel sokkal hatékonyabban és precízebben végezhetjük el az öntözési munkákat. Bízom benne, hogy a Széchenyi Kártya Program segítségével ez is megvalósulhat.

Tálas Sándor
Tálas Ranch

Copyright @ KAVOSZ Minden jog fenntartva