Szűcs-Szabó Sándor

By 2023.01.16.január 24th, 2023Hiteles Történetek
Szűcs-Szabó Sándor

Egy vállalkozás számára a kedvező pénzügyi lehetőségekre nagyon nagy szükség van, hisz a likviditást mindig és folyamatosan meg kell őrizni.

A rugalmasan igényelhető összegnek köszönhetően ebből is annyit vettünk föl, amennyire a vállalkozásnak éppen szükséges volt.

Folyamatos a munka a Rollsped Kft. telephelyén, de nem csak a kamionforgalom nagy. Sorra érkeznek a rendszeres karbantartásra a járművek és eligazításra a sofőrök. Minden alkalmazotton látszik a sok éves rutin. Mióta foglalkoznak szállítmányozással?

Ezt a vállalkozást idén már 30 évvel ezelőtt elkezdtem, és csak nemzetközi fuvarozással foglalkoztunk. Ma már ott tartunk, hogy 74 kamion szerelvénnyel járjuk Európa útjait, és három évvel ezelőtt egy belföldi logisztikába is belevágtunk, ahol a raklapos áru fuvarozásával foglalkozunk.

Miért érezte úgy, hogy a vállalkozás fejlődéséhez elengedhetetlen a megfelelő pénzügyi segítség?

Egy vállalkozás számára a kedvező pénzügyi lehetőségekre nagyon nagy szükség van, hisz a likviditást mindig és folyamatosan meg kell őrizni. Így az eddigi legnagyobb beruházásunkhoz a Széchenyi Beruházási Hitel Go konstrukciót választottuk, hogy ne kizárólag a saját tőkénkkel, hanem ennek a hitelnek a segítségével tudjuk befejezni. A másik, egy logisztikai, szállítmányozó cég életében pedig a lízing, mint pénzügyi eszköz a másik nagyon fontos segítség. Ahogy a Széchenyi Lízing GO megjelent természetesen éltünk ezzel a lehetőséggel. Ezt a hitelt a gépparkunk modernizálásra fordítottuk és a rugalmasan igényelhető összegnek köszönhetően ebből is annyit vettünk föl, amennyire a vállalkozásnak éppen szükséges volt.

Látszik az összhang és az is, hogy sikeres vállalkozást vezet. Meg tudja mondani, hogy ennek mi a titka?

A sikernek nincsen titka, sokkal inkább feltételei vannak. A mi esetünkben ez a kitartás, a szorgalom és a naprakészség. Nyilvánvalóan nem csak ebben az ágazatban, de itt kiemelkedően fontos, hogy figyeljük a körülöttünk lévő változókat, amelyekből van bőven és a megfelelő döntéseket meg kell hozni időben. Ha nem hozzuk meg, akkor lemaradunk. Mindenféleképpen nagyon fontos szempont az is, hogy nyitott szemmel járjunk, és gyorsan tudjunk reagálni azokra a dolgokra, amik körülöttünk történnek.

Szűcs-Szabó Sándor
Rollsped Kft.

Copyright @ KAVOSZ Minden jog fenntartva