Szabó Zoltán

Szabó Zoltán

...a bérlés nem igazán jó megoldás, hiszen a bérleti jogviszonyoknál bármikor lehet probléma, ami veszélyeztette volna a működésünket.

Minden esetben találtunk olyan hitelkonstrukciót a KAVOSZ termékpalettáján, ami nagy segítséget jelentett.

Szörp és gyümölcsillat keveredik a levegőben, ahogy belépünk a Yuva Kft. Hidason működő gyártócsarnokába. A gépek folyamatosan zakatolnak, itt készülnek ugyanis a különböző ízű prémium Frutta Max gyümölcsszörpök. Szabó Zoltán és felesége közel 20 éve vezetik sikeresen a vállalkozást, ez idő alatt számos üzleti mérföldkövet maguk mögött hagytak már. Gyártósort költöztettek, üzemet vásároltak, új termékcsaládokat vezettek be. Szerencsére mindig volt kihez fordulni, amikor kellett egy kis segítség.
Mik voltak a vállalkozás életének legfontosabb mérföldkövei?
A Yuva Kft.-t 2004-ben alapítottuk. Kezdetben egy pécsi szörpüzemet béreltünk, aztán 2006-ban átköltöztünk Hidasra, azóta itt oldjuk meg a gyártási folyamatainkat. Mindig is motoszkált bennünk a gondolat, hogy a bérlés nem igazán jó megoldás, hiszen a bérleti jogviszonyoknál bármikor lehet probléma, ami veszélyeztette volna a működésünket. 2020-ban végül sikerült megvásárolni az egész telephelyet. Ezzel a bérleti probléma megszűnt, és szépen elkezdtünk gyarapodni is, egyre több embert tudtunk foglalkoztatni. Az igazán nagy mérföldkő azonban még 2014 volt, amikor elkezdtünk foglalkozni a prémium gyümölcsszörpök gyártásával, ez hozott igazán jelentős fejlődést a cég életében.

Miért döntöttetek a hitel mellett?
Több fontos fordulópont volt a vállalkozás életében, és minden esetben találtunk olyan hitelkonstrukciót a KAVOSZ termékpalettáján, ami nagy segítséget jelentett. Az első hitelünk a Széchenyi Folyószámlahitel volt. Ezt akkor vettük fel, amikor átköltöztünk Pécsről Hidasra, mivel a gyártósorok, gépek áttelepítése komoly anyagi terhet jelentett. A következő fordulópont a gyümölcsszörpök bevezetése volt. Itt hirtelen olyan fokú növekedést éltünk meg, amihez mindenképpen szükségünk volt forgóeszközökre, szerencsére a KAVOSZ hitelei között erre a helyzetre is volt megoldás. A bérleti probléma viszont továbbra is fennállt, így 2020-ban igénybe vettük a Széchenyi Beruházási Hitel Plusz-t, amiből sikerült megvásárolni az egész telephelyet, sőt az épületek felújítása is megkezdődhetett. Ennek köszönhetően a fejlődésünk többé már nincs veszélyben.

Milyen tervetek maradt még ezután?
Továbbra is szeretnénk bővíteni a termékportfóliónkat, hiszen azt valljuk, hogy egy vállalkozás sikeres működéséhez elengedhetetlen a folyamatos innováció. Egy cégnek mindig fejlődnie kell, nem szabad megragadni egy szinten. Ebben kiváló segítség lehet például egy jól kiválasztott hitel.

Szabó Zoltán
Yuva Kft.
yuva.hu

Copyright @ KAVOSZ Minden jog fenntartva