Soltész Gergő

Soltész Gergő

Tavaly hétmillió palack bort értékesítettetek és számos díjat nyertetek.

A KAVOSZ gyorsan megigényelhető és jól tervezhető hitelei jelentették azt a forrást, amivel az egyre növekvő finanszírozási igényt le tudtuk fedni.

A hazai borok rajongói között biztosan nincs olyan, aki ne találkozott volna az Ostoros Családi Pincészet boraival a boltok polcain vagy a különböző vendéglátóhelyeken. Az egri borvidék legnagyobb borászati vállalkozása csak a tavalyi évben hétmillió palack bort értékesített, sőt számos hazai és nemzetközi díjat is bezsebelt. Ezeket az eredményeket és a folyamatos bővülést azonban finanszírozni is kell, így jól tervezhető, megbízható segítség kellett.

Az Ostoros Pincészet nevét minden hazai borkedvelő ismeri, arról azonban keveset tudunk, hogy honnan és hogyan indult a vállalkozás.
Az Ostoros Csaláid Pincészet az Egertől hat kilométerre található Ostoros településről kapta a nevét. A második generációs családi pincészetünk története több, mint 50 éves múltra tekint vissza. Kezdetben az édesapám vezette a céget, tőle vettem át. A család időközben szépen bővült: mostanra 75 állandó munkavállalót foglalkoztatunk, a szezonban pedig további 50-60 fő segíti a munkánkat. Nekik köszönhetően évente százezer mázsa szőlőből készítünk bort.

Tavaly hétmillió palack bort értékesítettetek és számos díjat nyertetek. Ilyen sikerek mellett miért volt szükség a hitelfelvételre?
Az elmúlt időszakban szerettük volna boraink minőségét még magasabbra emelni, illetve folyamatosan reflektálni a fogyasztók igényeire. Nagyon keresettek a termékeink, az elmúlt években 20%-os bővülést produkáltunk, amit valahogy finanszírozni kellett likviditási oldalról. Ebben volt nekünk óriási segítség a Széchenyi Likviditási és a Széchenyi Kártya Folyószámlahitel. Ezekből tudtuk fedezni a szőlőfelvásárlást és biztosítani a forgóeszközöket. A KAVOSZ gyorsan megigényelhető és jól tervezhető hitelei jelentették azt a forrást, amivel az egyre növekvő finanszírozási igényt le tudtuk fedni.

Milyen tervek maradtak még a jövőre?
Az idei évben a feldolgozóban lesz egy kisebb bővítés és minőségjavító beruházás. Mindenképp hosszútávra tervezünk, melynek része, hogy kiszámítható partnerségi viszonyt építünk ki a szőlőtermelőinkkel, hiszen csak velük együtt gyarapodva fogunk tudni még nagyobb mennyiségben és még jobb minőségben borokat előállítani.

Soltész Gergő
Ostoros Családi Pincészet
ostorosbor.hu

Copyright @ KAVOSZ Minden jog fenntartva