Schindler János Antal

Schindler János Antal

Nem csak megújítani, hanem növelni is sikerült hitelünk keretösszegét, ami óriási szabadságot és likviditást biztosít nekünk mind a beszerzések, mind a kivitelezés területén.”

Mi úgy gondolkoztunk, hogy a vírusnak előbb-utóbb vége lesz, ezért nem torpanhatunk meg, hanem előre kell menekülni, és nagyon tudatosan a beszerzésekre kezdtünk koncentrálni.

A mellettünk lévő épületet kibéreltük és szeretnénk üzemmé alakítani. Így nem csak nagyobb kapacitásra teszünk szert, de több dolgozót tudunk itt alkalmazni.

Schindler János Antal, Kecel egykori polgármesterének fákkal körülvett idilli telephelyén kocsiszínek és szőlőművelésre alkalmas traktorok, prések és permetező gépek sokasága fogad minket. A szőlész gazdaság most már közel 50 éve bővül és fejlődik lépésről lépésre.

Mikor kezdett el szőlészettel és mezőgazdasággal foglalkozni?
Az első szőlőmet 1974-ben telepítettem. Az elmúlt körülbelül 50 évben folyamatosan bővítettem a földterületeimet és az eszközparkomat. Ez olyan mértékben sikerült, hogy most már naponta 8-10 mezőgazdasági napszámos dolgozik nálam. Tisztességgel megfizetem őket, és azt gondolom, hogy nagyon elégedettek. Van, akivel már 25-30 éve tart ez a közös munka.

Hogy járult hozzá ehhez az 50 éve tartó fejlődéshez a Széchenyi Kártya Program?
A Széchenyi Kártya agrár hitele állandó biztonságot jelent a gazdaságomnak. Elsősorban azért volt rá szükségem, mert a borászok, akiknek eladom a szőlőt, nem mindig tudják azonnal kifizetni a teljes összeget, meg kell várni, amíg eladják borkészletük jelentős részét. Előfordul, hogy csak hónapokkal később jutok a pénzemhez. A permetszert, a különböző anyagokat viszont ilyenkor is be kell szerezni, az eszközöket karban kell tartani, a napszámosokat ki kell fizetni. Éppen ezért az agrár hitel hatalmas segítség nekem abban, hogy biztosítani tudjam a folyamatos működést. Biztonságot ad, hogy ehhez bármikor hozzá tudok nyúlni.

Milyen további bővítéseket szeretne megvalósítani?
Mindenképp szeretném bővíteni a telephelyemet, hiszen sok járművem és eszközöm van még a szabad ég alatt. Legalább három további kocsiszín felhúzását szeretném megvalósítani, természetesen a gépparkom bővítése mellett.

Schindler János Antal
őstermelő

Copyright @ KAVOSZ Minden jog fenntartva