Ratskó Viktor

By 2023.01.17.február 14th, 2023Hiteles Történetek
Ratskó Viktor

A Széchenyi Kártya Folyószámlahitel GO!-t azért vettük föl, mert a mi iparágunkban elsődleges, hogy a váratlan nehézségek és sokszor kiszámíthatatlan körülmények ellenére is folyamatosan megőrizze a likviditását a cégünk.

Jövőre lesz a cégünk 25 éves. Ráadásul két éve átestünk egy generációváltáson, így speciális helyzetben vagyunk.

Nem lehet nem észrevenni azt a számtalan szakmai díjat, ami az irodátok falát díszíti. Hány év munka eredménye mindez?

1998-ban alapítottuk a céget, még szüleimmel együtt, most a testvéremmel közösen vezetjük. Hidegburkolással foglalkozunk. Jövőre lesz a cégünk 25 éves. Ráadásul két éve átestünk egy generációváltáson, így speciális helyzetben vagyunk.

Az első pillanattól egyértelmű, hogy építőiparral foglalkozik a cégetek. Dolgoztatok olyan projekten, amit az átlagember is ismerhet?

Több nagy budapesti projekten is részt vettünk hidegburkolással. Az egyik legnagyobb munkánk az a négyes metró volt, aminek 10 állomásán is dolgozhattunk. Mozaikot burkoltunk, és más speciális burkolást is készítettünk. A mi cégünk végezte a Dagály Úszópalota a komplett belső kivitelezési, burkolási munkáit, illetve a Puskás Stadionban is részt vettünk a hidegburkolási munkákban.

Az építőiparban rendkívül változó a munkatársak száma. Ti hány állandó alkalmazottal dolgoztok, hány emberért vállaltok felelősséget?

Akiért felelősséget vállalunk, az nagyjából 50 ember, az alvállalkozókkal és saját létszámmal együtt értendő.

Milyen hitelterméket kerestetek és mire használtátok fel?

A Széchenyi Kártya Folyószámlahitelt GO!-t azért vettük föl, mert a mi iparágunkban elsődleges, hogy a váratlan nehézségek és sokszor kiszámíthatatlan körülmények ellenére is folyamatosan megőrizze a likviditását a cégünk. Így a hitelt leginkább a mindennapos kiadásainkra fordítottuk. Főleg költségek fedezésére, alapanyag rendelésre és a munkabérek kifizetésére.

Mi a jövőképetek? Mi vár erre a 25 éves építőipari cégre?

A mi jövőképünk az, hogy ezt a stabilitást, amit a családunk megalkotott az elmúlt negyed évszázadban meg tudjuk tartani, főleg a mai építőipari helyzetben és a közelgő válság mellett is. Fontos, hogy a generációváltás stabilitását tudjuk folytatni és biztonsággal tudjuk működtetni a céget.

Ratskó Viktor
Ratskó Bau Kft.

Copyright @ KAVOSZ Minden jog fenntartva