Óvári Balázs

By 2021.10.13.október 21st, 2021Hiteles Történetek
Óvári Balázs

Ez pedig óriási dolog akkor, ha egy vállalkozás hirtelen nagy bevételkieséssel szembesül, ilyenkor nagyon sokat számít, hogy hamar hozzá lehet jutni a felvett összeghez.

Az embereket továbbra is fizetni kellett, számos kiadásunk volt, így a megoldást abban láttuk, hogy más üzemmódba váltott a szálloda.

. Nagyon gyors volt az ügyintézés, tulajdonképpen egy hónapon belül lezajlott az egész hitelfolyósítás.

A Gellért-hegy szomszédjában, a Hegyalja úton található a Hotel Charles, amelynek épülete már számos funkciót betöltött az elmúlt évek alatt. Eredetileg társasház volt garzonlakásokkal, majd fokozatosan alakult át hotellé, Óvári Balázs vezetésével, aki – mivel a járvány által egyik legerősebben sújtott szektorban kellett, hogy megállja a helyét – sok kihívással nézett szembe az elmúlt időszakban.

Meséljen nekem az épületről. Hogyan is alakult át az ingatlan?

Ezt a házat eredetileg szállodának tervezték, aztán végül társasháznak építették meg. Mikor ez a vállalkozás 1991-ben elindult, a cég tulajdonosa ebben az épületben fantáziát látott, így szépen lakásról lakásra visszatértünk az eredeti elképzeléshez, és mégiscsak szálloda lett belőle.
A 2000-es évek körül, már Kft. formában üzemelve 3 csillagos szállodaként működtünk. Folyamatosan fejlődtünk, egyre többen érkeztek hozzánk, nagyon jó kihasználtsággal működött a szállodánk. Nyílt egy 4 csillagos étterem is a szállodán belül, amely a nap bármely szakaszában várja a vendégeket. Úgyhogy szépen alakultunk, de sajnos eljött ez a vírushelyzet, mikor is a bevételünk szinte nullára csökkent. Az embereket továbbra is fizetni kellett, számos kiadásunk volt, így a megoldást abban láttuk, hogy más üzemmódba váltott a szálloda: albérletszerűen kezdtük el kiadni a szobákat. De még ezzel együtt is sok millió forintnyi veszteséget termeltünk. Ezt a veszteséget pedig valamiből finanszírozni kellett.

És itt jött képbe a Széchenyi Kártya Program?

Igen. Kapóra jött ez a lehetőség és úgy döntöttünk, hogy belevágunk. A Széchenyi Kártya Programon keresztül szinte költségmentesen sok tíz millió forintnyi hitelt tudott igényelni a cég. Szerencsésen meg is kaptuk az igényelt összeget. Nagyon gyors volt az ügyintézés, tulajdonképpen egy hónapon belül lezajlott az egész hitelfolyósítás. Ez pedig óriási dolog akkor, ha egy vállalkozás hirtelen nagy bevételkieséssel szembesül, ilyenkor nagyon sokat számít, hogy hamar hozzá lehet jutni a felvett összeghez.

A vírushelyzet talán kicsit csitulni látszik. Most hogyan tovább?

Jelen pillanatban ugye kettős üzemmódban vagyunk. Viszonylag kevés szobát tudunk szállodai formában üzemeltetni. Bízunk benne, hogy hamarosan ez változni fog és egyre több hagyományos szállóvendéget tudunk fogadni, és reményeink szerint jövő tavaszra, amikor már talán a külföldi turisták is bátrabban indulnak neki a világnak, akkor újra vissza tudunk térni a megszokott kerékvágásba.

Óvári Balázs
Hotel Charles
charleshotel.hu

Copyright @ KAVOSZ Minden jog fenntartva