Novák Attila

By 2019.09.09.március 6th, 2020Hiteles Történetek

„Szükség van kemény munkára, kitartásra és körültekintésre, de természetesen egy megfelelő hitelkonstrukcióra is”

Egy igazán szerethető, családi vállalkozásnál jártunk, amely egészen kicsi cégként, egyetlen kis élelmiszer üzlettel indult. A vevők hamar megszerették a nem csak árut, hanem megoldásokat is kínáló boltot, így a család hamarosan megnyitotta második üzletét is. A fejlődés azonban nem állt meg itt: Novák Attila, a cég tulajdonosa és ügyvezetőjefiával együtt mert nagyot álmodni.

Mi volt ez a nagy álom?

A fiamnak már gyermekkorában is nagy szerelmei voltak az autók, és mivel ez egy családi vállalkozás, így ahogy tudtunk fejlődni, úgy jutottunk egyre közelebb a közös álmunk megvalósításához. A kisboltok is jól működnek, de az autókereskedés csak annak kapcsán tudott megvalósulni, hogy csatlakoztunk a Széchenyi Kártya Programhoz.

Hogyan kezdődött az egész?

2013-ban alakult a Lizamba.com Kft., élelmiszer kiskereskedelmi tevékenységgel kezdtük, egy mindössze 15 négyzetméteres kis üzletben. Az évek során azonban elkezdtünk az autókereskedelem felé is kacsingatni, pár év eltelte után pedig odáig fejlődtünk, hogy most már saját használtautó telephelyünk van, ahol mintegy 30 gépjárművet kezelünk.

Mi kell ahhoz, hogy egy ekkora álom megvalósuljon?

Mindenképp szükség van hozzá kemény munkára, kitartásra és körültekintésre, de természetesen egy megfelelő hitelkonstrukcióra is. Nagyon fontos elmondanom, hogy a hitelösszeget nem arra adják, hogy elutazzunk Las Vegas-ba, vagy hogy elszórjuk, hanem hogy befektessük a vállalkozásunkba. Sokan pont ezért félnek a hiteltől, de ha megfelelően átgondoljuk azt, hogy mire fogjuk használni, akkor nem lesz mitől tartanunk.

Az Önök esetében milyen felhasznált pénzügyi lehetőségekrőlbeszélünk?

 Mintegy két évvel ezelőtt kezdtük el használni a Széchenyi Hitel Program adta lehetőségeket. Az első évben a terveinket előreláthatólag fedező, de a hitelképességünkhöz képest alacsonyabb hitelösszeget vettünk fel, a következőévben pedig már emeltünk a téten – ezt lehetővé tette az árbevételünk növekedése és szükségessé a terveinkhez szükséges források nagysága. Ez nagyban segített az egész vállalkozás felvirágoztatásában. Hitel nélkül nem tudott volna ekkorára nőni a cégünk.

 Könnyű volt hozzájutni?

 A hiteligénylés folyamata nagyon egyszerűés gördülékeny volt, a regisztráló iroda és a bank munkatársai is nagyon segítőkészek voltak, így egészen egyszerűen megkaphattuk a hitelt. Ez kellett ahhoz, hogy tovább tudjuk fejleszteni a már meglévő üzleteinket és ki tudjuk bővíteni a tevékenységi köreinket. Később, a következőévben tovább bővítettük a Széchenyi Kártya hitelünket.A hitel által megvalósult fejlődés eredménye, hogy mára már lehetőségünk van saját autótelephelyen árulni a gépjárműveinket.

Miben járult hozzá a hitel a sikerhez?

A Széchenyi Kártya Folyószámlahitel nekünk azért jó lehetőség, mert bármire fel tudjuk használni, akár az élelmiszer boltjainkban egy hűtőszekrény vásárlásra, akár az autó telephelyünkön autóvásárlásokra. A hitelnek köszönhetően az autókereskedés is szépen beindult, minden tevékenységi körünkben számos visszajáró vásárlóval büszkélkedhetünk.

Novák Attila

Copyright @ KAVOSZ Minden jog fenntartva