Molnár Mátyás

By 2023.01.17.február 8th, 2023Hiteles Történetek
Molnár Mátyás

A piaci hitelekhez képest egyértelműen kedvezőbb, ráadásul ez egy hosszú távú fix kamatozású hitel, ami optimális, hiszen ezzel tudjuk hosszú távon stabilan tervezni a költségeinket.

… a folyamatos minőségi javuláshoz szükségünk volt a gépparkunkba való beruházásra is, ezért a hitelnek köszönhetően egy nagyobb ingatlanba költöztünk, illetve a fejleszteni tudtuk a gépparkunkat is.

Nem mindennapi a munkahelyi környezet annak, aki abba a szerencsés helyzetbe kerül, hogy a polomania.hu csapatába tartozhat. A kívülről szokványos ipari épület ugyanis szökőkutat, lugast és óriási aranyhalakat rejt. A cég különlegességei itt azonban még koránt sem érnek véget.

Az első pillanattól egyértelmű, hogy az ügyfeleitek különleges termékeket rendelhetnek tőletek. Mi az egyediség legfőbb oka?

Mi voltunk Magyarországon az első olyan interaktív online pólóbolt, ahol az emberek valóban saját maguknak meg tudták tervezni a termékeket. Az összes termékünket, ami a weboldalunkon kapható teljesen személyre lehet szabni, így valóban csak a megrendelő képzelete és a méret szabhat határt a kreativitásnak. Mi voltunk az elsők, akik olyan minőségi termékeket tudtunk gyártani, ami nem ment tönkre az első pár mosás alkalmával, ami abban az időszakban jellemezte az egyedi pólókat. Így a vevők tulajdonképpen egy magas minőségű terméket és egyediséget kaptak egyszerre.

Hogyan alakult a cég fejlődése az alapítás óta?

16 évvel ezelőtt alapítottuk a cégünket, és akkor indítottuk útjára a polomania.hu weboldalt a barátommal, illetve jelenlegi üzlet- és tulajdonostársammal. Eleinte csak ketten voltunk, így minden részfeladat ránk hárult, de az évek során a kétszemélyes vállalkozás már egy 20-22 fős kisvállalkozássá, igazi csapattá nőtte ki magát.

Miért döntöttetek úgy, hogy pénzügyi segítséget vesztek igénybe és milyen szempontokat mérlegeltetek a kiválasztásnál?

Az ok nagyon prózai: az előző telephelyünket, ahol a cégünk működött a cég növekedésével párhuzamosan kinőttük. Szükségünk volt egy saját telepre a bérlemény helyett, így evidens volt a beruházás mellett dönteni. Ráadásul a folyamatos minőségi javuláshoz szükségünk volt a gépparkunkba való beruházásra is, ezért a hitelnek köszönhetően egy nagyobb ingatlanba költöztünk, illetve a fejleszteni tudtuk a gépparkunkat is. Ez elengedhetetlen volt a hosszú távú terveinkhez, a beruházások a folyamatos bővülést támogatták. A cégünk a Széchenyi Beruházási Hitel GO hitelterméket választotta. A piaci hitelekhez képest egyértelműen kedvezőbb, ráadásul ez egy hosszú távú fix kamatozású hitel, ami optimális, hiszen ezzel tudjuk hosszú távon stabilan tervezni a költségeinket. És ezek a költségek olyan szinten vannak, hogy ezt be tudtuk vállalni.

Milyen tervetek van a jövőre, láttok-e terjeszkedési, vagy további fejlődési lehetőséget?

Folyamatosan tervezzük a következő lépéseket. Jelen pillanatban úgy érezzük, hogy ezzel a háttérrel mind infrastrukturálisan, mind gépparkkal, mindazzal a 16 éves tapasztalattal a cég megérett arra, hogy terjeszkedjen az Európai Unió más országaiban az elkövetkezendő években.

Molnár Mátyás
polomania.hu

Copyright @ KAVOSZ Minden jog fenntartva