Mészáros Gábor

Mészáros Gábor

Széchenyi Folyószámlahitel GO!-t eleinte arra használtuk fel, hogy a nagyon hirtelen érkező export igényeknek meg tudjunk felelni.

Egyáltalán nem gondoltam volna, hogy olyan fejlődési pályán fog végigmenni a cég, mint amin.

Káprázatos és egyben ínycsiklandozó termékek a polcon és bár egy bemutató üzletben járunk a vevők egymásnak adják a kilincset. Hol kezdte meg a szárnyalását ez a vállalkozás?

2010 nyarán indítottam el a chocoMe-t, de az előkészületek már 10 hónappal korábban megkezdődtek. Alapvetően, ahogyan sok más cég, ez is egy teljesen egyszemélyes vállalkozásként indult, nem volt alkalmazott, tehát én magam csináltam mindent. Eleinte csak táblás csokoládékészítéssel foglalkoztam. Közben a portfóliót egy egész széles csokoládé termékválasztékká szélesítettük. Már vannak drazsé termékeink, mártott gyümölcseink, gyümölcszselék, töltött csokoládék, forró csokoládék, speciális cukormentes csokoládék, illetve most már lekvárok készítésével is foglalkozom.

Milyen gyorsan sikerült fejlődni, mi volt a katalizátor?

Egyáltalán nem gondoltam volna, hogy olyan fejlődési pályán fog végigmenni a cég, mint amin. Nagy mérföldkőnek egyébként én azt jelölném meg, amikor elkezdtük az exportot, ami egyébként sokkal korábban megtörtént és bekövetkezett, mint ahogy terveztem. Eleinte a gondolataim között 3-4 éves időintervallum volt meghatározva, amikor mi exportra fogunk gyártani, de már a második évben elindult ez, sorra jöttek folyamatosan az újabb és újabb érdeklődők külföldről úgy, hogy igazából mi különösebb erőfeszítéseket nem tettünk annak érdekében, hogy exportra kerüljünk, a legeslegelső partnerek is a nemzetközi hírnévnek köszönhetően találtak meg minket.

A gyors fejlődés tette szükségesség, hogy pénzügyi segítséget keressetek?

Széchenyi Folyószámlahitel GO!-t eleinte arra használtuk fel, hogy a nagyon hirtelen érkező export igényeknek meg tudjunk felelni. Megfelelően készletezni tudjuk a csomagolóanyagokat, az alapanyagokat. Most, az energiaválságnak köszönhetően volt nagy segítség volt.

Erős a hazai jelenlétetek és az export is szárnyal. Milyen irányban tud még terjeszkedni a chocoME?

A terveinkben fő csapásirányként én a repülőtereket jelöltem meg, ugyanis a duty free üzletekben a vártnál is sokkal nagyobb mennyiségű csokoládét lehet értékesíteni. Természetesen az elmúlt években nem a turizmus volt a legsikeresebb ágazat, ugyanakkor hiszek abban, hogy a COVID elmúltával a turizmus szépen és fokozatosan újraéled és el fogja érni a 2020 előtti szintet.

Mészáros Gábor
chochoMe Kft.

Copyright @ KAVOSZ Minden jog fenntartva