Lusztig Ferenc

By 2019.11.09.március 6th, 2020Hiteles Történetek
Lusztig Ferenc

„Ez egy minden évben ismétlődő folyamat, amelynek folyamatosan élvezzük az előnyeit”

Az árnyékolástechnikával foglalkozó családi vállalkozás 35 éve képvisel meghatározó erőt a magyar piacon. A tisztán családi alapon működő vállalkozás egyik tulajdonosa, Lusztig Ferenc„kisiparosként” kezdte a szakmát, de ahogy a vevőköre bővült, úgy tágította a cég profilját és szakmai lehetőségeit. Termékeik nagy részét már maguk állítják elő, így szeretnek saját maguk dönteni a pénzügyeikről is.

Milyen fejlődési lépcsőfokokon ment keresztül a vállalkozás a kezdetek óta?

Cégünk, a FER-ER Kft. 35 éves múltra tekint vissza, büszkék vagyunk rá, hogy családi jellegét mind a mai napig sikerült megőrizni – annyi különbséggel, hogy eleinte kisvállalkozóként kezdtem,ma pedigmár Kft-ként üzemelünk. A cég árnyékolástechnikával kezdte a munkát, de ahogy az igények nőttek, újabb és újabb termékeket vezettünk be. Az utóbbi évtizedben a saját gyártás felé fordultunk, aminek sok előnye van: egyrészt jobban tudunk azokért a termékekért felelni, amelyeket saját magunk gyártunk, másrészta raktáron lévő anyagokkal hatékonyabban tudjuk a garanciális és egyéb hibákat javítani. Az ügyfelek kiszolgálása gyorsabb és minőségibb is így.

Gondolom, ez területi növekedéssel is járt.

Igen, a munkát saját1000 négyzetméteres üzemcsarnokunkban végezzük. Folyamatosan úgy alakítjuk a környezetet,hogy a lehető leghatékonyabban tudjunk dolgozni.Ráadásul az új termékekhez mindig új gépeket vásárolunk – az átalakítás pillanatnyilag is folyik,most is két új gép érkezését várjuk.

Négy éve veszünk részt a Széchenyi Kártya Programban, ez segített hozzá minket, hogy a fejlesztéseinket zökkenőmentesen tudjuk finanszírozni.Mondhatjuk, hogya Széchenyi Kártya használata nagy előrelépést jelentett a cég életében.

Milyen típusú hitelt választottak?

Folyószámla hitelünk van, amelynek az az előnye, hogy úgy használjuk fel, ahogy és ahol a legszükségesebb a munkafolyamatban. Szabadon tudunk dönteni, ami mindig előre viszi a munkánkat. A hitel segítségével meg tudtuk oldani, hogy azok a fejlesztések, azok a termékbővítések, amelyeket azelőtt nem tudtunk megvalósítani, most elérhetővé válnak számunkra.

Mindenkinek ajánlaná?

Azért azt észben kell tartani, hogy a hitel önmagában természetesen nem elég, emellett nagyon sok fizikai és szellemi munkát kellett befektetni a fejlesztésekbe, a létszámot is növelni kellett. A hitel és a kemény munka ötvözésével tudtuk elérni azokat a célokat, amelyeket kitűztünk magunk elé.Olyan gépeket tudtunk vásárolni, amelyek segítségével meghatározó szerepet értünk el a piacon bizonyos termékekkel.

Hosszú távon gondolkoztak a hitelkonstrukcióban?

Ez egy minden évben megújuló folyamat, amelynek folyamatosan élvezzük az előnyeit, így reméljük, hogy nem lesz okunk ezt megszakítani,és továbbra is folytatódnifog számunkra a Program – a hitelfelvétel gyors és rugalmas intézése is erre ösztönöz bennünket.Ennek a hiteltípusnak számunkraa legnagyobb előnye a szabad felhasználás: az, hogy mindig olyan célra tudjuk felhasználni, amit mi a legjobbnak ítélünk meg.

 

Lusztig Ferenc

Copyright @ KAVOSZ Minden jog fenntartva