Kende Gábor

Megkerestük a KAVOSZ-t, mivel ők ajánlották a piacon legkedvezőbb feltételeket, ahol rettentő gyors ügyintézéssel, profi hozzáállással és nagyon kedvező kamatokkal találkoztunk.

Egyes nagy projekteknél a megrendelőink utólagos fizetési móddal egyenlítik ki a számláinkat, ami nekünk likviditási problémákat okozott.

Az építőipari megrendeléseknek köszönhetően mindösszesen 35 százalékkal csökkent csak az árbevételünk, így minden munkatársunkat meg tudtuk tartani.

A Kende Gastro Zrt. egy konyhai berendezések értékesítésével foglalkozó cég, melyet Kende Gábor évtizedek óta vezet. A cég egy kis családi vállalkozásból nőtte ki magát sikeres üzletté, nagy ügyfélkörrel, impozáns irodával és 30 dolgozóval. A konyhában kezdünk el beszélgetni, ahol olyan gépek és berendezések vesznek körbe, melyek kedvenc éttermünk, cukrászdánk vagy bárunk hátsó részeiben működnek. Olyan, mintha a gasztronómia kulisszái mögé kukkanthatnánk be.

Hogyan nőtte ki magát a vállalkozás?
Családi vállalkozásunk 1989 óta működik. Kezdeteben fagylalt alapanyagokat és kiegészítőket értékesítettünk, majd a ’90-es évek közepén portfolióinkat bővítve vendéglátóiparban használt snack-gépeket és kisebb konyhai gépeket kezdtünk el forgalmazni. Most már 10 éve professzionális konyhatechnológiai berendezéseket kínálunk hotelek, éttermek, kávézók, illetve építőipari cégek számára. Nagyon fontosnak tarjuk, hogy az elejétől a végéig segítsük az ügyfeleinket. Szolgáltatásaink közé tartozik a tervezés, az értékesítés, a kivitelezés, és saját szerviz szakembereinkkel a szerviz és karbantartási munkálatokat is mi végezzük.

Miben akadályozta Önöket leginkább a Covid?
Szerencsésnek mondhatjuk magunkat ebben a helyzetben, mivel az építőipari megrendeléseknek köszönhetően mindösszesen 35 százalékkal csökkent csak az árbevételünk, így minden munkatársunkat meg tudtuk tartani. A külföldi beszállítóink esetében általában előre kell utalnunk, azaz a gyártást követően és az áru elhozatala előtt. Azonban egyes nagy projekteknél a megrendelőink utólagos fizetési móddal egyenlítik ki a számláinkat, ami nekünk likviditási problémákat okozott. Ezért gondoltuk azt, hogy a probléma áthidalására a Széchenyi Likviditási Hitel jó megoldást jelenthet. Megkerestük a KAVOSZ-t, mivel ők ajánlották a piacon legkedvezőbb feltételeket, ahol rettentő gyors ügyintézéssel, profi hozzáállással és nagyon kedvező kamatokkal találkoztunk.

Hogyan tovább?
Mi sosem tétlenkedtünk és a Covid időszakot arra használtuk fel, hogy fejlesszük webshopunkat, ami már több, mint 10 000 terméket tartalmaz. Másrészt ráleltünk egy olyan újdonságra, amiről azt gondolom, hogy egy jövőbeli üzletünk megalapozója lehet, ezért tavaly szeptemberben létrehoztunk egy új divíziót a vállalkozáson belül. Egy amerikai startup cég technológiáját vásároltuk meg, és forgalmazzuk itthon, mellyel kiskereskedelmi egységeket tudunk automatává tenni. Saját boltunkat, ami egyben egy bemutató üzlet is lesz, szeptember elején fogjuk megnyitni. Nagyon büszkék vagyunk rá, hogy egy olyan újdonságot tudunk bevezetni a magyar piacra, ami egyébként még sehol a világon nem létezik.

Kende Gábor
Kende Gastro Zrt.
kendegastro.hu

Copyright @ KAVOSZ Minden jog fenntartva