Kapeller Zoltán Oszkár

Kapeller Zoltán Oszkár

Bármilyen anyagbeszerzés esetében ez óriási szabadságot ad nekem. Tulajdonképpen a választás szabadságát biztosítja számomra.

Igen, felvettem az Agrár Széchenyi Kártyát, ami egy folyószámlahitel. Ez tökéletesen illett a vállalkozásomhoz.

A szárító- és aratógépek vásárlásában, illetve a magasabb színvonalon feldolgozott termékek előállításában látom a bővülési lehetőséget.

Szotyi, olaj, pattogatott kukorica, mézes tea. Nap mint nap fogyasztjuk őket anélkül, hogy belegondolnánk, mennyit kell dolgozni azért valakinek, hogy ezek a termékek az otthonunkba kerüljenek. Kapeller Zoltán Oszkár és emberei óriási földterületeken dolgoznak azért, hogy ezek a finomságok ne hiányozzanak asztalainkról.

Ez egy családi gazdaság, illetve van egy kisebb Kft.-nk is. Több mint 20 éve foglalkozunk olyan ipari növények termesztésével, mint a napraforgó, a kukorica, a búza, az őszi árpa, vagy a szója. Emellett méhészettel is foglalkozunk. Jelenleg közel 300 hektár földterületen dolgozunk, ennek 80-90 százaléka saját tulajdon, és általában ketten, hárman műveljük.
Ez a családi gazdaság nagyon lassan indult, nagyon kevés földdel kezdtünk neki. 2015 óta viszont jelentős növekedést sikerült elérni, mind a saját és bérelt földterületet, mind pedig a gépparkot illetően.

Önöknek így ideális választás volt az Agrár Széchenyi Kártya.
Igen, felvettem az Agrár Széchenyi Kártyát, ami egy folyószámlahitel. Ez tökéletesen illett a vállalkozásomhoz. A célom az volt vele, hogy biztosítsam a családi gazdaság likviditását. Ez egy nagyon jó lehetőség, amit én kihasználtam. Bármilyen anyagbeszerzés esetében ez óriási szabadságot ad nekem. Tulajdonképpen a választás szabadságát biztosítja számomra.

És most, hogy megvan ez a szabadság, mihez fog kezdeni vele?
A gazdaságom függetlenségét szeretném biztosítani elsősorban, hogy ne kelljen másokra támaszkodni a feldolgozott termékek előállítása során. A szárító- és aratógépek vásárlásában, illetve a magasabb színvonalon feldolgozott termékek előállításában látom a bővülési lehetőséget.

Kapeller Zoltán Oszkár
mezőgazdász

Copyright @ KAVOSZ Minden jog fenntartva