Kanizsai Silka Ágnes

Kanizsai Silka Ágnes

Valódi segítséget jelentett, nem pedig további nehézségeket.

Nagyon boldog vagyok, hogy tényleg létezik olyan hitelkonstrukció, ami ki tudott húzni minket a nehézségekből.

Az embereimet semmiképp nem szerettem volna elküldeni, minden áron meg akartam tartani őket.

Hogyan élheti túl a Covid-időszakot egy olyan üzlet, melynek bevétele elsősorban különleges rendezvényekből származik? A Silka Fashion, élén Kanizsai Silka Ágnessel, egy olyan márka, mely úgy nyújt minőségi és egyedi high-end ruhadarabokat vásárlóinak, hogy az minden ponton passzoljon és illeszkedjen a vásárló testéhez és személyiségéhez. A cég alkalmi ruhakölteményeit díjátadókon, bálokon, elegáns eseményeken viselik az elégedett vásárlók.

Hogy indult el a vállalkozása? Miért döntött úgy, hogy belevág?
2012-ben alapítottam a céget, elsősorban azért, mert találtam egy piaci rést. Azt tapasztaltam, hogy egyedi ruhák legtöbbször csak S-es vagy XS-es méretben készülnek, pedig igenis szükség van nagyobb méretekre is mind az urak, mind a hölgyek esetében. Mi bálokra, eseményekre, díjátadókra készítünk ruhákat. 2020 márciusában például a Kossuth-díj átadására készültünk. Aztán megérkezett a Covid és minden bezárt, a rendezvényeket lemondták. Éltünk már át gazdasági válságokat, de ehhez hasonlót még soha. Hiába mondtam volna, hogy én akkor is kitalálok valamit, mert minden megállt. Ezt nagyon nehéz volt feldolgozni. Sok kérdés kavargott bennem. Nem tudtam mit fogok csinálni az embereimmel, vagy hogy miből fizetem ki a bérleti díjat.

Ez egy szinte megoldhatatlan helyzetnek tűnik. Mi tartotta Önben a lelket, hogyan próbált szembenézni a kialakult helyzettel?
Az embereimet semmiképp nem szerettem volna elküldeni, minden áron meg akartam tartani őket. Ez persze elég nagy anyagi terhet rótt ránk, emellett a bérleti díjat is ki kellett gazdálkodnunk valahogy. Azonnal anyagi segítségre volt szükség. A KAVOSZ-nál szinte kamatmentesen, kevesebb, mint 1%-os a kamatra kaptunk hitelt. Amikor bementem a hozzám legközelebbi KAVOSZ irodába, egy végtelenül kedves hölgy fogadott egy kollégájával, tényleg azt éreztem, hogy értem vannak ott. Valódi segítséget jelentett, nem pedig további nehézségeket. Végig azt tartották szem előtt, hogy minél gyorsabban olyan hitelhez tudjunk jutni, ami nekünk tényleg segít, ami hozzánk illik. Nagyon boldog vagyok, hogy tényleg létezik olyan hitelkonstrukció, ami ki tudott húzni minket a nehézségekből.

A jelenlegi helyzetben nagyon nehéz előre tervezni. De mi lesz, ha túl vannak a nehezén? Mik a Silka márka előtt álló lehetőségek a jövőben?
Optimistán állok a jövőhöz, nagyon bízom benne, hogy szeptembertől újra lehet céges rendezvényeket, bálokat és egyéb eseményeket tartani, ahol a legszebb, legjobb minőségű, egyedi tervezésű ruhákra lesz szükség. Ha ez így lesz, akkor szépen vissza tudunk állni a Covid előtti felfelé ívelő pályánkra. A jövőben fejlődni szeretnék, hogy minél nagyobb legyen a márka, minél jobban ki tudjam elégíteni az ügyfeleinket, és minél szélesebbre tudjam nyitni az ollót. Szeretnék a biznisz öltözék felé fordulni, mert azt gondolom, hogy nincsenek középkategóriás tényleg jó minőségű biznisz ruhák az országban. Az egyedi termékek mellett szeretnék ready-to-wear kész termékeket is árusítani. Ehhez viszont elég nagy tőkére van szükség, esetleg egy nagyobb varrodára is.

Kanizsai Silka Ágnes
Silka Fashion
silkafashion.com

Copyright @ KAVOSZ Minden jog fenntartva