Haris Ernő

Nagyon sokat segített a kormányzati bértámogatás, illetve a Széchenyi Turisztikai Kártya. Enélkül nem éltük volna túl ezt az időszakot.

Talán egy ilyen nehéz és kiszámíthatatlan pénzügyi helyzetben van leginkább szükség egy kis plusz segítségre.

Az utazási irodák felé irányuló vonzalom ... továbbra is fennáll, sőt a vírust követően talán erősödni is fog.

Ha belföldi kirándulásra, európai utazásra vagy kulturális körútra indulnánk a világ bármely táján, akkor a Haris Travel Club utazási iroda ajtaján érdemes bekopogtatni. A nagymúltú utazásszervező cég 1995 óta, azaz már több, mint húsz éve szervez tartalmas és életre szóló élményeket ügyfeleik számára. A koronavírus-járvány azonban gyakorlatilag egy hétvége alatt nullázta le az egész turisztikai szektort, beleértve az utazási iroda teljes forgalmát is. Talán egy ilyen nehéz és kiszámíthatatlan pénzügyi helyzetben van leginkább szükség egy kis plusz segítségre.

Mit tehet egy utazási iroda, ha egy világjárvány hirtelen, gyakorlatilag egyik napról a másikra lenullázza az utazási lehetőségeket?
Ez a járványhelyzet, amivel most már lassan két éve együtt élünk, nagyon megviselte a gazdaság egészét. Az idegenforgalmi szektort különösen nagy kihívások elé állította, hiszen az emberek a szabályozások miatt nem tudtak, a betegségtől való félelem következtében pedig nem is akartak utazni. A mi forgalmunk így szinte nullára csökkent. Hamar világossá vált számunkra, hogy ezt az időszakot csak úgy tudjuk átvészelni, hogyha plusz forrásokat vonunk be, hiszen nagyon igyekeztünk, hogy az összes kollégánkat meg tudjuk tartani, senkit nem szerettünk volna elküldeni. Ebben nagyon sokat segített a kormányzati bértámogatás, illetve a Széchenyi Turisztikai Kártya. Enélkül nem éltük volna túl ezt az időszakot.

Most már azért kezd normalizálódni a helyzet?
Azt tapasztaljuk, hogy a hozzánk bejelentkező új ügyfelek száma továbbra is nagyon alacsony. Az emberek még mindig félnek a betegségtől, és a kiszámíthatatlanság miatt még Európán belül sem szívesen utaznak, nemhogy a tengerentúlra. Sokak szerint az idegenforgalmi helyzet majd csak 2024-re fog normalizálódni és visszaállni a Covid előtti szintre. Ennek ellenére azt gondoljuk, hogy a vírus hozott nekünk azért pozitív dolgokat is. Úgy véljük, hogy a jövőben utazni vágyók pont a bizonytalanság miatt majd szívesebben fordulnak utazási irodához és szakemberekhez, mert fontos lesz számukra, hogy legyen kire támaszkodni, legyen kitől segítséget kérni, hogyha egy külföldi utazás előtt vagy közben valami történik. Az utazási irodák felé irányuló vonzalom tehát ilyen szempontból továbbra is fennáll, sőt a vírust követően talán erősödni is fog.

Haris Ernő
Haris Travel Club
haristravel.hu

Copyright @ KAVOSZ Minden jog fenntartva