Elekes Attila

Elekes Attila

Sokáig kerestük a megoldást, majd ráakadtunk a Széchenyi Beruházási GO! hitelkonstrukcióra, így rendkívül alacsony kamatozás és hosszabb futamidő mellett sikerült forráshoz jutnunk.

Néha azonban még egy 30 éve dinamikusan fejlődő vállalkozás életében is adódnak olyan helyzetek, amikor szükség van egy kis pénzügyi segítségre.

Szeretnénk növelni a gyártási kapacitásunkat, illetve területileg kiterjeszteni a lakossági értékesítésünket: internetes értékesítésben és viszonteladói hálózat kiépítésében gondolkodunk.

„Lendület és töretlen fejlődés 1995 óta” – olvasható az acél- és fémszerkezetek gyártásával foglalkozó KÁLLÓ-fém Kft. honlapján. A cég 90 munkavállalója, 13 ezer négyzetméteres gyártócsarnoka és négyezer tonnányi állandó raktárkészlete garantálja, hogy minden partner maximális elégedettséggel távozzon. Néha azonban még egy 30 éve dinamikusan fejlődő vállalkozás életében is adódnak olyan helyzetek, amikor szükség van egy kis pénzügyi segítségre.

Milyen mérföldkövei voltak a cég fejlődéstörténetének?

Cégünket, a KÁLLÓ-fém Kft.-t 1995-ben alapította Ács László és Kemény József. Alapvetően acél- és fémszerkezetek gyártásával foglalkozunk, de tevékenységünk az évek során folyamatosan bővült. Mostanra a szolgáltatásaink között szerepel például a cserepes lemezek, élhajlított elemek vagy az acélkerítés-elemek gyártása. Jelentős mérföldkőnek tekintjük, hogy 2017-ben beléptünk a megújuló energia piacára is, és belekezdtünk a napelemek tartószerkezeteink gyártásába. Bátran mondhatom, hogy vállalkozásunk az elmúlt 30 évben töretlenül fejlődött.

Ilyen dinamikus fejlődés mellett miért volt szükség pénzügyi segítségre?

Cégünk egyik alapítója, Ács László 2020-ban úgy döntött, hogy nyugdíjba vonul, és szerette volna értékesíteni az üzletrészét. Sokáig kerestük a megoldást, majd ráakadtunk a Széchenyi Beruházási Hitel Go! konstrukcióra, így rendkívül alacsony kamatozás és hosszabb futamidő mellett sikerült forráshoz jutnunk. Ennek köszönhetően vásárolhattuk meg az egykori tulajdonos üzletrészét.

Milyen jövőbeli terveitek és elképzeléseitek vannak?

A jelenlegi piaci környezet nagyon komoly kihívások elé állít minket. Kidolgoztunk egy ambiciózus üzleti tervet a következő öt évre, és bízunk abban, hogy ezt sikerül is megvalósítani a munkatársakkal közösen. Szeretnénk növelni a gyártási kapacitásunkat, illetve területileg kiterjeszteni a lakossági értékesítésünket: internetes értékesítésben és viszonteladói hálózat kiépítésében gondolkodunk.

Elekes Attila
KÁLLÓ-fém Kft.
kallofem.hu

Copyright @ KAVOSZ Minden jog fenntartva