Boros László

Boros László

A pandémia időszakában sem szerettük volna, hogy a haladásunk ritmusa megtörjön, ezért fordultunk a KAVOSZ-hoz.

A beruházási hitelt vettük igénybe, hogy a gép- és eszközbeszerzéseink meg tudjanak érkezni a megfelelő pillanatban...

Jelenleg 80 kollégával dolgozunk, de ez rohamosan bővülni fog most, hogy a pandémia szorításából szabadulunk.

Nem sokaknak van olyan vállalkozása Magyarországon, mint Boros Lászlónak. A Magnus Aircraft Zrt. sportrepülők készítésével foglalkozik. A hangár egyik kijárata a pogányi repülőtérre nyílik, így az elkészült repülők rögtön a levegőbe emelkedhetnek, ahonnan a világ minden kontinensének légtereiben szállhatnak majd és szállnak jelenleg is, hiszen Boros László cégének gépei nem csak itthon remekelnek.

Nagyon különleges járművek készítésével foglalkoznak. Hogy indult ez a történet és hol találkozhatunk a Magnus Aircraft repülőivel?
2014-ben alakult a Magnus Aircraft Zrt., kétüléses sportrepülőgépek gyártásával és fejlesztésével foglalkozunk. Ma már 8 cég van a családban és a világ minden földrészén van leányvállalatunk, vannak dealereink, és az ő segítségükkel a repülőgépeink már számos földrészen megszerezték a szükséges engedélyeket. Jelenleg 80 kollégával dolgozunk, de ez rohamosan bővülni fog most, hogy a pandémia szorításából szabadulunk.

Ezek szerint Önöket is megviselte a járvány időszaka. Ezért szerettek volna hitelt felvenni?
A társaságunknak nagyon fontos a folyamatos fejlődés. Ahhoz, hogy ne torpanjon meg a termelés, az eszközöknek, alapanyagoknak folyamatosan érkezniük kell, enélkül nem tudunk működni. A pandémia időszakában sem szerettük volna, hogy a haladásunk ritmusa megtörjön, ezért fordultunk a KAVOSZ-hoz. A beruházási hitelt vettük igénybe, hogy a gép- és eszközbeszerzéseink meg tudjanak érkezni a megfelelő pillanatban, és ne toporogjunk egy helyben a nehéz időszak végét várva.
Az egyik ilyen beszerzett eszköz egy Plotternek nevezett szabászgép. Ez egy nagyon modern eszköz, amivel a szabásterv alapján a legjobb anyagkihozatallal tudunk szöveteket szabni, akár gyantázott állapotban is. Ez hatékonyságot, anyagspórolást és egy kis takarékosságot eredményez a társaságunknak.

Milyen feladatok állnak jelenleg Önök előtt?
Bár a beruházási hitel átsegített minket egy nehéz időszakon, mégis szeretnénk behozni azt a fejlődési lemaradást, amit a járvány okozott. Szeretnénk elérni azt a létszámot, amivel terveztük ezt az üzemet. A jelenlegi és további modellek, így például egy négyüléses modell fejlesztése, illetve a kompozitüzem kapcsán más iparágakban való megjelenés is a célunk.

Boros László
Magnus Aircraft Zrt.
magnusaircraft.com

Copyright @ KAVOSZ Minden jog fenntartva