Bederna Péter

By 2023.01.17.február 28th, 2023Hiteles Történetek
Bederna Péter

...úgy érezzük, hogy ezzel a hitellel biztonságosan tudunk fejlődni, ami nagyon fontos számunkra, kiszámítható a kamat, és a feltételek is optimálisak voltak számunkra.

Jövőre lesz a cégünk 25 éves. Ráadásul két éve átestünk egy generációváltáson, így speciális helyzetben vagyunk.

A siker kulcsa az a mi családunkban, hogy hétből hét napot dolgozunk, szorgalommal, becsülettel, és megpróbálunk biztonságos, kiszámítható döntéseket hozni.

Egy hatalmas építkezésen sétálunk, amely már messziről látszik. Milyen vállalkozással vágtatok bele egy ilyen horderejű fejlesztésbe?

A cégünket, az S.BEDI Kft-t nagyságrendileg harminc évvel ezelőtt alapította édesapám és a testvére. Azóta élelmiszer-kiskereskedelemmel foglalkozik. Az unokatestvérem és én, a következő generáció képviselői olyan 15 évvel ezelőtt kezdtünk el dolgozni a cégben. Jelen pillanatban három működő élelmiszerüzletünk van, a szó klasszikus értelmében ABC-k, amelyek a CBA lánchoz tartoznak. A mi üzleteink CBA Prímák, tehát egy magasabb színvonalat képviselnek, mint az átlagos üzletek. Az építkezés, ahol most járunk – a negyedik és legnagyobb projektünk – Fóton található.

Az élelmiszer kiskereskedelemből nem következik egyértelműen egy ekkora beruházás. Miért döntöttetek úgy, hogy belevágtok és milyen pénzügyi segítséget vettetek igénybe?

Ez egy nagyon hosszú gondolkodásnak, beszélgetésnek és családi vívódásnak az eredménye, hogy ebbe bele mertünk vágni. Nyilván a mi életünkben is egy meghatározó lépés, méreteiben legalábbis mindenképpen. 2800 négyzetméter lesz az épület alapterülete. Lesz benne egy drogéria, egy bankfiók és egy kiadandó üzlet. A maradékot, tehát majd’ 2000 négyzetmétert mi fogunk üzemeltetni. A hitel valóban nehéz kérdés volt. Édesapám és a testvére idáig úgy vezette a céget, hogy hitelhez nem nyúltak. Amikor összejött saját erőből a fejlődésnek a lehetősége, akkor fejlesztettek, de a mai világban hitel nélkül ekkora lépést egy olyan méretű cég, családi vállalkozás, mint mi, nem tud megtenni. Mi a Széchenyi Beruházási Hitel Go!-t választottuk, mindent elolvastunk róla, mindent megtudtunk róla, és úgy érezzük, hogy ezzel a hitellel biztonságosan tudunk fejlődni, ami nagyon fontos számunkra, kiszámítható a kamat, és a feltételek is optimálisak voltak számunkra.

Van a sikereteknek titka?

A siker kulcsa az a mi családunkban, hogy hétből hét napot dolgozunk, szorgalommal, becsülettel, és megpróbálunk biztonságos, kiszámítható döntéseket hozni.

Bederna Péter
S.BEDI Kft.

Copyright @ KAVOSZ Minden jog fenntartva