Baranyai András

By 2021.12.10.január 25th, 2022Hiteles Történetek
Baranyai András

Nem csak megújítani, hanem növelni is sikerült hitelünk keretösszegét, ami óriási szabadságot és likviditást biztosít nekünk mind a beszerzések, mind a kivitelezés területén.”

Mi úgy gondolkoztunk, hogy a vírusnak előbb-utóbb vége lesz, ezért nem torpanhatunk meg, hanem előre kell menekülni, és nagyon tudatosan a beszerzésekre kezdtünk koncentrálni.

A mellettünk lévő épületet kibéreltük és szeretnénk üzemmé alakítani. Így nem csak nagyobb kapacitásra teszünk szert, de több dolgozót tudunk itt alkalmazni.

Az Anvalor Kft. budapesti bemutatótermében kiállított hatalmas méretű ipari sütők, kemencék és konyhai felszerelések azt az érzetet keltik a látogatóban, mintha az Óriások Földjén sétálgatna. A 13 éve dinamikusan fejlődő cég ipari, éttermi és szállodai konyhák tervezésével, kivitelezésével és karbantartásával foglalkozik. Azon kevesek közé tartoznak, akik a koronavírus-járvány és a kiszámíthatatlan gazdasági viszonyok idején is képesek voltak bővülni és „előre menekülni” a Széchenyi Kártya hitelkonstrukciónak köszönhetően.

Ha jól tudom, nem ez volt az első alkalom, hogy kihasználták a Széchenyi Kártya Program lehetőségeit.
A Széchenyi Kártya hitelkonstrukcióval először négy évvel ezelőtt kerültünk kapcsolatba, amikor felvettünk egy bizonyos összegű hitelt. Ezt évről évre meg tudtuk újítani, mivel a cég mutatói minden esetben megfeleltek az elvárt kritériumoknak és a követelményrendszernek. Sőt, nem csak megújítani, hanem növelni is sikerült hitelünk keretösszegét, ami óriási szabadságot és likviditást biztosít nekünk mind a beszerzések, mind a kivitelezés területén.

Hogyan tudták felhasználni a legutóbb megújított hitel konstrukciót a koronavírus okozta bizonytalanság idején?
A világjárvány idején különösen nagy hasznát vettük ennek a szabadon felhasználható pénznek. Mi úgy gondolkoztunk, hogy a vírusnak előbb-utóbb vége lesz, ezért nem torpanhatunk meg, hanem előre kell menekülni, és nagyon tudatosan a beszerzésekre kezdtünk koncentrálni. A Széchenyi Kártya hitel rendkívül jó alapot biztosított számunkra a beszállítókkal való tárgyaláshoz, akik nagy örültek, hogy ebben a nehéz időszakban is szeretnénk nagy összegű beszerzéseket foganatosítani. Emellett folyamatosan követtük a piaci árfolyamokat, hogy a lehető legjobb áron tudjunk eurót vásárolni. Így a hitelnek köszönhetően gyakorlatilag minimalizáltuk az árfolyamveszteséget, ami óriási szabadságot jelent egy cég életében.

Mik a következő nagy lépések a cég életében?
Ami a cég jövőjét illeti, mindenképp szeretnénk biztosítani annak lehetőséget, hogy társaságunk és kollégáink folyamatosan fejlődni tudjanak szakmailag. A jövőben szeretnénk régiós jelentőségűre fejleszteni vállalkozásunkat, kilépni a külföldi piacra, de az sincs kizárva, hogy Európán kívül más kontinenseken is megjelenjünk.

Baranyai András
Anvalor Kft.
anvalor.hu

Copyright @ KAVOSZ Minden jog fenntartva