Balogh Barbara

Balogh Barbara

Nem egyszerűen szállodáról van szó, hiszen az ide érkező vendégek számos szállástípus közül válogathatnak: luxus kempingházak a hegyoldalon, égboltra néző gömbszállások, mesébe illő erdei házikók.

Ezért döntöttünk úgy, hogy bevonjuk a Széchenyi Turisztikai Kártyát, így a legnehezebb időszakban is fejleszthettünk és újíthattunk.

Antik bútorok, fekete-fehér családi fotók, népművészeti kézimunkák, finom illatok és családias hangulat fogad minket, amikor belépünk a noszvaji Nomad Hotelbe. Nem egyszerűen szállodáról van szó, hiszen az ide érkező vendégek számos szállástípus közül válogathatnak: luxus kempingházak a hegyoldalon, égboltra néző gömbszállások, mesébe illő erdei házikók. Balogh Barbara és családja több, mint 30 éve gondoskodik a folyamatos megújulásról. Ehhez viszont néha kell egy kis külső segítség.
 
A vállalkozás története nagyon régre nyúlik vissza, már a szüleitek is ezzel foglalkoztak. Hogyan indult a Nomad Hotel?
A Nomad Hotel egy háromgenerációs családi vállalkozás, a szüleim kezdtek bele, most pedig már az unokaöcsém is velünk dolgozik. A családunk a nyolcvanas években került Noszvajra. Itt akkor az volt az elképzelés a helyi rendezési tervben, hogy a falu szélén egy kis kempinget kell működtetni. Bár ezen a téren nem volt sok tapasztalatunk, mégis belevágtunk, és azóta is folyamatosan fejlesztünk és alakulunk a vendégek igényeinek megfelelően.

Mitől tud évtizedek óta ennyire stabilan működni ez a vállalkozás?
Azt gondolom, hogy a folyamatos fejlesztés a titok. Mi az elmúlt 30 évben állandóan megújultunk, mindig építünk valamit, kitalálunk új típusú szálláshelyeket. Ez részben a változó vendégigények, részben pedig a saját szórakoztatásunk miatt van. Nagyon élvezzük, hogy új trendeket hozhatunk be a magyar vendéglátásba. Ilyen volt például a glamping (glamorous camping), ami tulajdonképpen azt jelenti, hogy kempingezni luxus körülmények között. Ezt mi hoztuk be Magyarországra körülbelül 10 éve, a kifejezést is mi használtuk először. De ilyen újítás például a buborék szállásunk, ahonnan a vendégek luxus kényelemből csodálhatják a csillagokat.

Ilyen stabilitás mellett miért volt szükség hitel bevonására?
Nem titok, hogy az elmúlt válságokkal teli időszak nagyon megnehezítette a vendéglátósok életét. Mi abban hiszünk, hogy a legnehezebb időszakokban is előre kell menni és fejleszteni kell. Ez azonban csak akkor lehetséges, ha a napi szintű likviditásunk biztosított, ezért döntöttünk úgy, hogy bevonjuk a Széchenyi Turisztikai Kártyát, így a legnehezebb időszakban is fejleszthettünk és újíthattunk.

Balogh Barbara
Nomad Hotel
nomadhotel.hu

Copyright @ KAVOSZ Minden jog fenntartva