Áncsák János István

Áncsák János István

Lényegesen egyszerűbb a hitelfelvétel a KAVOSZ irodán keresztül mint más, piaci alapú hitelintézetnél és kevesebb papírmunkával, illetve adminisztrációval jár.

Négy éve kezdtük el a hitelezést a KAVOSZ-on keresztül, és azóta évről évre emeljük a keretösszeget.

Ha lezártuk az üzleti évünket, beruházási hitelt fogunk felvenni.

Nem kell feltétlenül a vadnyugatig menni, hogy cowboyokkal találkozzunk. Sőt, inkább keleten érdemes szétnézni, a Szabolcs-megyei Perkedpusztán, hiszen ott üzemel Áncsák János István húsmarhatenyésztő gazdasága. A Peba-Agro Kft. egy családi vállalkozás, melyet testvérével közösen folyamatosan karban tartanak és fejlesztenek, mióta édesapjuktól megörökölték.

Honnan indul a gazdaság története?
Édesapánk 1995 óta dolgozik és építgeti a tanyát. Mi vele nőttünk fel és vele tanultuk. Négy éve vettük át az ő helyét. Húsmarhatartással, tavalytól pedig már sertéstartással és szántóföldi növénytermesztéssel is foglalkozunk. Kilencven anyatehenünk és tíz kocánk van, melyeknek kilencven legelő, illetve kaszáló áll rendelkezésére. Három éve elindítottuk a húsboltunkat is, a Peba-Agro húsboltot, ami most már Peba-Agro+ Kft. néven működik és üzemel.

Miért volt szükségük a hitelfelvételre?
Agrár Széchenyi hitelünk van. Négy éve kezdtük el a hitelezést a KAVOSZ-on keresztül, és azóta évről évre emeljük a keretösszeget. Az első évben 3 millió, a következő évben 8 millió, majd 12 millió, most pedig már 18 millió forintos keretösszegnél járunk. Hála és köszönet a KAVOSZ-nak a támogatásért, illetve, hogy bíztak bennünk. Lényegesen egyszerűbb is volt a hitelfelvétel, mint más, piaci alapú hitelintézetnél és kevesebb papírmunkával, illetve adminisztrációval jár. Nem kell beszámolni arról, hogy mire használjuk, mire fordítjuk.

Ezek szerint a jövőben is igénybe veszik a KAVOSZ szolgáltatásait?
Ha lezártuk az üzleti évünket, beruházási hitelt fogunk felvenni. Szeretnénk megvásárolni a húsboltunk üzlethelyiségét, és nagyon reméljük, hogy ettől az évtől saját termékekkel tudjuk majd feltölteni pultjainkat és kiszolgálni vásárlóinkat. Emellett egyéb távlati tervekben is gondolkozunk. Bele szeretnénk kóstolni a falusi turizmusba is, hogy a későbbiekben majd stabil jövőt tudjunk biztosítani gyermekeinknek.

Áncsák János István
Peba Agro Kft.

Copyright @ KAVOSZ Minden jog fenntartva