Gazdaságfejlesztési miniszter: Már december 23-án elindul a Széchenyi Kártya Program MAX+

Az elhibázott brüsszeli szankciók rekordmagas energiaárakat és inflációt, a finanszírozási környezet romlását, valamint a hitelek brutális megdrágulását okozták. A kormány feladata, hogy a nehéz körülmények ellenére is megvédje a családokat, a teljes foglalkoztatottságot és elkerülje a gazdasági recessziót. Ez pedig csak a hitelezés fenntartásával lehetséges.

Minden idő számít, így a kormány már 2022. december 23-tól elérhetővé teszi a jövő évi Széchenyi Kártya Program MAX+ forrásait, amelyek az állami támogatásnak köszönhetően rendkívül kedvező, egységesen nettó 5 százalékos FIX kamat mellett biztosítanak hiteleket a vállalkozások számára. A Kormány a vállalkozások érdekében jövőre 2022-höz képest duplájára emelte a Program forrásait, így 2023-ban 290 milliárd forintnyi költségvetési támogatás áll rendelkezésre.

A vállalkozások beruházási elképzeléseinek megvalósítása érdekében hat hitelprogram indul. Kiemelhető, hogy a Széchenyi Beruházási Hitel maximálisan igényelhető hitelösszege 500 millió forintra emelkedik, továbbá a különösen nehéz gazdasági helyzetben lévő turisztikai ágazatban működő vállalkozás számára új Széchenyi Turisztikai Kártya folyószámlahitel kerül bevezetésre, 300 millió forint maximális keretösszeggel.

A Széchenyi Kártya Program MAX+ hiteltermékei így a következők:

  • Széchenyi Kártya Folyószámlahitel MAX+ a napi működési költségek biztosításához
  • Széchenyi Turisztikai Kártya MAX+ kifejezetten a turisztikai szektorban működő vállalkozások részére
  • Széchenyi Likviditási Hitel MAX+ a vállalkozás működéséhez szükséges forgóeszközök beszerzésekhez
  • Széchenyi Beruházási Hitel MAX+ az energiahatékonyság javítását és technológiaváltást segítő „zöld” beruházási hitelcélok megvalósítására
  • Széchenyi Mikrohitel MAX+ továbbra is lehetőséget biztosít a legkisebb, akár kezdő mikro- és kisvállalkozások agrár és nem agár beruházási céljainak megvalósítására
  • Agrár Beruházási Hitel MAX+ ami elősegíti az agrár vállalkozások fejlesztési elképzeléseinek megvalósítását.

 

A Széchenyi Kártya Program sikereit és gazdaságban betöltött fontos szerepét jelzi, hogy a 2002-es indulásától napjainkig már 603 ezer db hitelkérelem került befogadásra, közel 433 ezer db hitelügylet jött létre, amelynek révén 5.900 milliárd forint kedvezményes finanszírozási forráshoz jutottak a hazai kkv-k.

A Széchenyi Kártya Program MAX+ fenti hiteleire vonatkozó részletes információk, a KAVOSZ portálján elérhetők. A Kormány minden vállalkozást arra buzdít, hogy mielőbb éljen a rendkívül kedvező lehetőséggel.

Copyright @ KAVOSZ Minden jog fenntartva