Feldolgozóipari KKV Energiaköltség és Beruházás Támogatási Program 2022 Felhíváshoz kapcsolódó Széchenyi Beruházási Hitel MAX  („GEKKO”)

Az energiaintenzív kis- és közepes vállalkozások számára meghirdetett Feldolgozóipari kkv Energiaköltség- és Beruházás Támogatási Programban azok a magyarországi székhelyű, kkv-nak minősülő cégek vehetnek részt, amelyek fő tevékenységi köre 2021. december 31. napjától a feldolgozóiparba tartozik vagy a 2021. évi értékesítés nettó árbevételének legnagyobb része feldolgozóipari tevékenységből származik, a 2021. évi energiaköltsége eléri az azonos évi értékesítés
nettó árbevétele 3 százalékát, 2021-ről teljes lezárt üzleti évvel rendelkezik. A programban részt vevőknek vállalniuk kell, hogy a 2022. III. negyedév végi foglalkoztatotti létszáma legfeljebb 10%-kal csökken 2023. III. negyedév végére, és energiahatékonysági beruházást hajt végre legkésőbb 2024. december 31-ig.

A beruházások támogatásánál a vállalatok dönthetnek úgy, hogy Széchenyi Beruházási Hitel MAX   hitelt vesznek fel, amelyhez legfeljebb 15 százalékos önerő támogatást ad a kormány. Az önerőt kiegészítő vissza nem térítendő közvetlen támogatással érintett SZB ügyletre vonatkozó hitelkérelem csak a Feldolgozóipari KKV Energiaköltség és Beruházás Támogatási Program 2022 elnevezésű Felhívás szerinti sikeres regisztrációt követően, a támogatásra való jogosultság megállapítását követően  nyújtható be. A beruházáshoz kapcsolódó önerőt kiegészítő támogatás csak azon Vállalkozások számára nyújtható, amelyek a Felhívás „A” komponensére („energiaköltség növekmény támogatásra”) vonatkozóan támogatói okirattal rendelkeznek

További információk és a részletes igénybevételi feltételek itt érhetőek el.

„GEKKO” a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége, a területi kereskedelmi és iparkamarák, és a KAVOSZ Zrt. teljes országos lefedettséget biztosító regisztráló irodáiban igényelhetőek.

Budapest, 2022. november 14.

KAVOSZ Zrt.

Copyright @ KAVOSZ Minden jog fenntartva