AGRÁR SZÉCHENYI KÁRTYA – sertéstenyésztést támogató ASZK

By 2022.01.13.január 17th, 2022Hirdetmények, Napi agrár
sertéstenyésztés
Többlettámogatás az Agrár Széchenyi Kártyában 2022. évben is!

 

A sertéstenyésztéssel foglalkozó mezőgazdasági vállalkozások a 2022. január 1. és 2022. június 30. között hatályba lépő Agrár Széchenyi Kártya hitelszerződésük esetén sertés számos állategységtől és adott jogcímű szabad keretüktől függően további támogatásra jogosultak a 49/2021. (XII. 28.) AM rendelet alapján.

  • Akár 100%-os mértékű kamat- és kezességi díjtámogatást,
  • a hitellel kapcsolatban felmerülő, meghatározott költségek 100%-ára vonatkozó költségtámogatást

kaphatnak az arra jogosult vállalkozók.

A normál támogatáson felüli további támogatásban részesíthető hitelrész a vállalkozás tenyészetében tartott, állategységben kifejezett sertésállományához igazodik – minden megkezdett egész állategység után számított, állategységenként legfeljebb 500 000 forint erejéig.

A támogatással a feltételeknek megfelelő vállalkozások (minimum 500 ezer forinttól) maximum 200 millió forint összegű, 3 éves lejáratú, kamat- kezességi díj, és költségmentes folyószámlahitelhez juthatnak.

További információk és a részletes igénybevételi feltételek hamarosan itt érhetők el!

Az Agrár Széchenyi Kártya konstrukciói a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége, a területi kereskedelmi és iparkamarák, és a KAVOSZ Zrt. teljes országos lefedettséget biztosító regisztráló irodáiban igényelhetőek.

 

 

Copyright @ KAVOSZ Minden jog fenntartva