A Széchenyi Kártya Program segíti a Sberbank ügyfeleit

Sberbank

Budapest, 2022. március 31. – A magyarországi Sberbanknál 2022. március 2-án elrendelt végelszámolási eljárás több Széchenyi Kártya Programban résztvevő vállalkozást is érint.

A Széchenyi Kártya Programot koordináló KAVOSZ Zrt. haladéktalanul egyeztetéseket kezdeményezett az illetékes szervezetekkel az érintett vállalkozások finanszírozási helyzetének segítése és stabilizálása céljából.

Ezen egyeztetések eredményeképpen az érintett vállalkozások által a Széchenyi Kártya Programon belül benyújtásra kerülő új, illetve fennálló hiteleik kiváltására irányuló hitelkérelmekre vonatkozóan megengedőbb – az adott hitelügylet létrejöttét segítő -, rugalmasabb szabályok kerültek bevezetésre az Innovációs és Technológiai Minisztérium, a Garantiqa Hitelgarancia Zrt., az Agrárminisztérium, az Agrár-Vállalkozási Hitelgarancia Alapítvány és a KAVOSZ Zrt. közös egyetértése és jóváhagyása alapján.

 

Azon ügyfeleknek, akik már a KAVOSZ Zrt. regisztráló irodáiban, vagyis a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége és a területi kereskedelmi és iparkamarák irodáiban korábban elindították hitelkérelmüket a Sberbankot választva finanszírozónak, de az iroda még nem továbbította azt a Sberbankhoz, azonnali hatállyal más bankhoz történő hitelkérelem benyújtását tettük lehetővé.

A végelszámolás elrendelését megelőzően a Sberbankhoz benyújtott és még banki bírálat alatti kérelmek esetében az érintett vállalkozásnak lehetősége van elállni a korábban benyújtott hiteligényléstől, és a Sberbank helyett másik, a Program adott termékét forgalmazó hitelintézetet választania.

 A KAVOSZ Zrt. minden segítséget megad a Széchenyi Kártya Program keretében a Sberbanknál már szerződött hitelügylettel rendelkező vállalkozásoknak is:

  • A még nem folyósított hitelügylet esetén a vállalkozás a Sberbanknál kezdeményezheti hitelszerződésének megszüntetését. Ezt követően lehetősége van új hitelkérelem beadására egy másik hitelintézethez.
  • A Széchenyi Kártya Program keretében a Sberbanknál fennálló folyószámlahitellel, valamint  forgóeszköz- és beruházási hitellel rendelkező Vállalkozások élhetnek a hitelkiváltás (bankváltás) lehetőségével a Széchenyi Kártya Program jelenleg elérhető konstrukciói valamelyikének igénylésével   és az új finanszírozó bank pozitív hiteldöntése esetén, új hitelszerződés megkötését követően kedvező kondíciók mellett tudják a továbbiakban használni hitelüket.

 

A Sberbanknál Széchenyi Kártya Program keretében igényelt vagy létrejött hitelügylettel rendelkező vállalkozások további információkért a hozzájuk legközelebb eső Széchenyi Kártya regisztráló irodához fordulhatnak, ahol munkatársainak készséggel nyújtanak segítséget az esetleges további teendők és lehetőségek egyeztetése kapcsán.

 

KAVOSZ Zrt.

Copyright @ KAVOSZ Minden jog fenntartva