Vállalkozási ötletek: otthon és online

vállalkozás, online, laptop, munka

A közvélekedés szerint a vállalkozás előnyei megkérdőjelezhetetlenek a munkavállalói léttel szemben. Ennek igazolása vagy cáfolása nem célunk, azonban most olyan vállalkozási ötleteket gyűjtöttünk, amelyek otthonról online végezhetők és menedzselhetők. Tudni kell azonban, hogy a vállalkozás sikerét a szaktudás és a szolgáltatás minősége határozza meg, az ötlet csak alapköve lehet egy sikertörténetnek.

Online tanácsadó

Ha valamiben igazán jó vagy, olyan tanácsokat adhatsz, amelyek rendkívüli mértékben megkönnyítik mások életét vagy munkáját. Ezért ők szívesen fizetnek neked, legyen szó joggal, gyermekneveléssel, párkapcsolattal, vállalkozással, edzéssel, fogyással, pályaválasztással vagy bármi mással kapcsolatos tanácsadásról. Ne feledd, a magabiztos, stabil alapokra fektetett széles spektrumú tudás elengedhetetlen egy ilyen vállalkozás megalapozásához.

Online marketinges

Ha képes vagy sikeressé tenni a saját vállalkozásod, másokéval is megteheted. Az online marketing világa szerteágazó, különböző vevő- és ügyfélszerző eszközök állnak rendelkezésre. Ha ezek mestere vagy, sokan szeretnék hasznosítani a tudásod.

Nincs könnyű dolgod, hiszen SEO szakértőnek kell lenned, aki ismeri a módját, hogyan kerülhet a Google természetes találatainak élére. De ismerned kell a kattintásalapú hirdetések csínját-bínját is, tudnod kell olyan módon kezelni az ügyfeleid fiókjait, hogy minél alacsonyabb költés mellett minél magasabb profitra tegyenek szert. Nem lehet idegen számodra a közösségi média világa sem, hiszen a Facebook csaknem 7 millió felhasználóval rendelkezik Magyarországon. Sőt, ezek mellett érdemi segítséget kell nyújtanod a különböző remarketing eszközökkel és display hirdetésekkel kapcsolatban. Segítened kell az ügyfeleid márkaépítését és az ügyfélélmény javítását. Mindezeket analitikai tudással kell támogatnod.

Virtuális asszisztens

Ha igazán jó vagy az adminisztrációban, nem riadsz vissza az olykor monoton munkáktól sem, a virtuális asszisztensi munkakör lehet a neked való. Csak rajtad és a tudásodon áll, milyen típusú és összetettségű munkát vállalsz. Minél bonyolultabb feladatokat vagy képes ellátni, annál magasabb díjazás lehet a jutalmad.

E-kereskedő

Nem túlzás, hogy az e-kereskedelem napjaink egyik sikerágazata; 2020-ban hozzávetőlegesen 45%, tavaly 34% növekedést ért el. A megugró igényeket előre látni lehetett, de a koronavírus-járvány hatásai pörgették fel az online boltok iránti érdeklődést.

Ha Te is online termékeladásból szeretnél vállalkozást építeni, sok dologra lesz szükséged; jó termékekre, még jobb marketingre, ügyfélközpontú gondolkodásra és sok-sok munkára.

Ha igazán jól csinálod, a sikereidnek semmi sem szabhat határt!

Copyright @ KAVOSZ Minden jog fenntartva