Vállalkozási ötletek kevés pénzből

home office, nő, kutya, munka, vállalkozási ötletek

Az önfoglalkoztatás sok esetben jelentős tőke bevonását követeli meg, de szerencsére léteznek olyan tevékenységi körök, amelyek minimális ráfordítás mellett végezhetők. Olyan vállalkozási ötletek következnek, amelyek egy laptop segítségével megvalósíthatók.

Szövegírás

Egy szövegíró eszközigénye valóban csekély; nincs másra szüksége, csupán egy laptopra vagy egy asztali számítógépre, és persze szorgalomra, alaposságra, némi írói vénára… Napjainkban a szövegírói szolgáltatások rendkívül keresettek, hiszen az egyedi minőségi tartalmak az organikus forgalomszerzés legfőbb eszközei.

A megbízók sokféle igénnyel állhatnak elő. Gyakran van szükség olyan szövegekre, amelyek informatív válaszokat adnak a felhasználók számára, máskor az értékesítést kell segíteni a termékek és szolgáltatások előnyeinek kihangsúlyozása által. Nem ritka, hogy kreatív szövegek képesek leginkább segíteni a megbízó céljait. Nem könnyű minden területen magas minőséget szolgáltatni, de érdemes törekedni a különféle megbízói igények minél jobb kiszolgálására.

A szövegírói szolgáltatások jelenleg kifejezetten keresettek, marketinges vélemények szerint ez a jövőben sem változik. Magyarországon a vevőszerzés évente mintegy 10%-kal drágul, éppen ezért az ingyenes keresési forgalmat támogató szövegírás egyre több vállalkozás számára kínál megoldást.

Tartalomgyártó

Ha adott az írói véna, a tartalomgyártás ideális és profitábilis tevékenység lehet. Ez esetben a vállalkozónak kell gondoskodnia a reklámfelületek értékesítéséről. Szerencsére a különböző platformok (pl.: Google Adsense) segítséget jelentenek ebben.

A kattintásalapú hirdetések kihelyezése mellett a különböző display hirdetések és PR cikkek megjelenítése is bevételt eredményezhet. Fontos kihangsúlyozni, hogy a látogatottság nagysága és összetétele meghatározó a felületek értékesítése szempontjából.

Közösségimédia-menedzser

Facebook, Instagram, Tiktok és a többiek… A vállalkozások zöme törekszik jelen lenni a közösségi platformokon, de nem szívesen fordítanak időt és energiát a rendszeres posztolásra. Éppen ezért a közösségimédia-menedzser olyan megoldást képes biztosítani számukra, amit szívesen vesznek igénybe. Legyen szó kreatív tartalomgyártásról, reklamációk kezeléséről vagy márkaépítésről, a közösségi média nagyszerű lehetőséget kínál.

Copyright @ KAVOSZ Minden jog fenntartva