Szabadság vállalkozóként? Lehetséges!

cipő tengerpart lábnyom

A vállalkozók élete mozgalmas és változatos, viszont ez gyakran együtt jár a kevés alvással, sok stresszel, valamint az egész napos készenléttel. Ez gyakran kihat a pihenésre is, hiszen már egy pár napos nyaralás is igazi kihívást jelenthet. Cikkünkben három tippet adunk arra, hogyan élvezhetjük teljes nyugodtsággal a szabadság minden percét!

A szabadidő, mint feladat

Gyakran érezzük úgy, hogy a szabadság felesleges, hiszen hasznosabban is tudnánk tölteni az időt, például az előttünk álló feladatok megoldásával… Éppen ezért fontos, hogy jó előre, tudatosan szervezzünk hosszabb-rövidebb szabadságokat magunknak! Tekintsünk úgy a pihenésre, mint bármilyen más feladatra, amit meg kell oldani valahogy!

Készüljünk fel előre!

Az egyik legfontosabb lépés a nyugodt szabadság előtt, hogy listát készítsünk az előttünk tornyosuló munkákról! Ügyfeleinknek és kollégáinknak szóljunk időben a szabadságról, hogy ők is fel tudjanak készülni időben az esetleges helyettesítésre! Levelezésünkben állítsunk be automatikus válaszüzenetet, melyben tudatjuk, hogy irodán kívül vagyunk!

Munka a pihenés alatt

Vállalkozóként egy többnapos pihenés alatt valószínűleg nem fogjuk tudni teljesen félretenni a munkát, így tervezzük meg előre, hogy mikor fogunk dolgozni a nyaralás alatt! Érdemes reggelre időzíteni az e-mailek átolvasását és a nélkülözhetetlen telefonhívásokat, mivel így nyugodtan fogunk lazítani a nap többi részében!

Élvezzük a nyaralás minden napját úgy, hogy utána újult erővel térjünk vissza a dolgos mindennapokba!

 

Oldalunkon további hasznos cikkek találhatók kkv-knak.

Copyright @ KAVOSZ Minden jog fenntartva