Miért válasszuk a biogazdálkodást vállalkozóként?

zöldség gazda

Cikksorozatunk első részéből kiderül, hogy melyek a biogazdálkodés alapelvei. A következő három pontban pedig bemutatjuk, miért éri meg ezt a termelési formát választani!

Egészség

A legalapvetőbb pozitív hozadéka a biogazdálkodásnak az egészséges termés. Mivel a termesztés során nem használunk mesterséges anyagokat, a termőföld és a termés is kevesebb toxint tartalmaz. Az elfogyasztott biotermékkel tehát óvhatjuk egészségünket (például a májunkra különösen rossz hatással vannak a mesterséges szerekkel kezelt ételek), valamint több tápanyagot juttathatunk be szervezetünkbe, méreganyagok nélkül.

Profit

Egy biogazdálkodás kiépítése és fenntartása több energiával és több anyagi ráfordítással jár, ugyanakkor hosszútávon meghálálja a befektetést. Manapság egyre többen keresik a biotermékeket a boltok polcain, és hajlandóak többet fizetni értük, hiszen tudják, hogy az egészségesebb. Éppen ezért, ha jó minőségű terméssel kereskedünk, hamar meg fog térülni a befektetett energia és pénz, a kereslet pedig egyre csak nőni fog.

Környezettudatosság

Nem elhanyagolható szempont az sem, hogy a biogazdálkodással vigyázhatunk otthonunkra, a Földre. A nagyüzemi, mesterséges, mérgező anyagokkal való termelés során kihasználjuk a termőföldet, viszont hamar lelakjuk, elhasználjuk, sok esetben teljesen átalakítjuk szerkezetileg is, ami a termés minőségi romlásához vezethet. Ha a termőföldre vigyázunk, az ízletes, egészséges, tápanyagokban gazdag terméssel jutalmazza majd meg munkánkat!

 

Oldalunkon további hasznos cikkek találhatók kkv-knak.

Copyright @ KAVOSZ Minden jog fenntartva