Hogyan utasítsuk megfelelő promtokkal a ChatGPT-t?

chatGPT, promt,

Korábbi cikkünkben részletesen írtunk arról, hogy a ChatGPT hogyan tudja támogatni a vállalkozásod működését, akárcsak egy virtuális asszisztens. Azonban, ahhoz, hogy kihasználjuk a benne rejlő lehetőségeket, azt is tudnunk kell, hogy hogyan briefeljük a lehető legpontosabban, ahhoz, hogy számunkra ténylegesen értékes virtuális munkaerővé váljon. Ebben a cikkben pontokba foglaltuk a ChatGPT briefelésének kulcsfontosságú lépéseit, mely a megfelelő promptok írásából tevődik össze.

Mi az a prompt? Az a parancs, amit írásban megfogalmazunk annak érdekében, hogy a legjobb választ kapjuk. Minél specifikusabb, árnyaltabb a promptunk, annál jobb megoldást (választ) fogunk kapni a rendszertől.

Hogyan utasítsuk megfelelő promtokkal (parancs) a ChatGPT-t?

Az AI, és különösen a ChatGPT hatékonysága nagymértékben függ attól, hogy milyen kérdéseket vagy kéréseket adunk neki. Tanuljuk meg, hogyan kell megfelelően irányítani ChatGPT-t!

  • Legyünk egyértelműek és konkrétak: Kezdjük világos és konkrét kérdéssel vagy utasítással. Minél pontosabb a felszólítás, annál pontosabb és relevánsabb lesz az AI válasza.
  • Kontextus megadása: Ha a kérdés egy adott témához vagy kontextushoz kapcsolódik, hasznos háttér-információt vagy kontextust megadni. Ez segítheti az AI-t abban, hogy valóban hasznos válaszokat adjon.
  • Kiegészítendő kérdések használata: eldöntendő kérdések helyett, kiegészítendő kérdéseket tegyünk fel, amely arra ösztönzi az AI-t, hogy részletes válaszokat adjon.
  • Kísérletezés és ismétlés: Ne féljünk kísérletezni a különböző promptokkal. Próbálkozzunk több kérdésvariációival, hogy kiderüljön, melyik adja a legjobb eredményt.
  • Ha konkrét példákat vagy eseteket fogalmazunk meg neki, az segíthet a mesterséges intelligencia számára megérteni a kontextust, és relevánsabb válaszokat adhat. Például: „Be tudnál mutatni egy sikeres kampányt egy olyan cégről, amely hatékonyan használta a közösségi média marketingjét a márka megismerésének növelésére?”

A fenti lépéseket betartva garantáltan nagy segítséget nyújthat a vállalkozás számára a ChatGPT, ami a gyors munkavégzés mellett a költség hatékonyságot is fokozza a vállalat számára.

Copyright @ KAVOSZ Minden jog fenntartva