Hogyan könnyítheted meg a vállalkozásod mindennapjait mesterséges intelligencia segítségével?

mesterséges intelligencia, chatGPT

A chatGPT megjelenésének köszönhetően a mesterséges intelligencia gyakorlati alkalmazása elérhetővé vált a vállalkozások számára. Noha a szóban forgó alkalmazás „csupán” egy generatív nyelvi modell, amely az emberi kommunikációhoz hasonló válaszadásra képes, a jelenléte alaposan felforgatta mindazt, amit a digitális jövőről képzelünk. Nem mellesleg a chatGPT mellett olyan grafikai eszközök is megjelentek, amelyek magas minőségű képi anyagok visszaadására alkalmasak.

A mesterséges intelligenciát alkalmazó eszközök némelyike ingyenesen elérhető; egyes esetekben a fejlettebb verzió használatáért azonban már fizetni szükséges. A chatGPT Plus előfizetés – ami a legújabb GPT4 verzió elérését teszi lehetővé – 20 dollárba (USD) kerül. Az eszközök tehát megfizethetők, kérdés csupán, mire használhatjuk őket.

A kis- és középvállalkozások esetében a generatív modellek nagyszerű szolgálatot tesznek a kommunikáció támogatása során. A mesterséges intelligencia bizonyos mértékig alkalmas lehet a kreatív kommunikáció erősítésében is, kampányüzenet javaslatokat kínálhat számunkra, sőt, egyszerűbb szöveges kivonatokat is készíthet. Hasonlóképpen hasznos lehet a fordítások elkészítésében, illetve az adatelemzésben. Használata akkor is megkönnyíti életünket, ha nagy mennyiségű, nehezen átlátható adatmennyiség alapján kell következtetéseket levonnunk.

Szót kell ejteni a mesterséges intelligencia közvetett alkalmazásáról is. Egyre több kísérleti oktatás fejlesztését jelentik be, amelyek már kizárólag a mesterséges intelligenciára épülnek. Várhatóan „mesterséges magántanárok” nyújtanak majd segítséget a szakmai ismeretek és a nyelvek elsajátításában is.

Ma még nem tudhatjuk biztosan, hogy a mesterséges intelligencia milyen jellegű és milyen hatékonyságú eszközöket ad a vállalkozások kezébe, az azonban bizonyos, hogy jelentős változásokra és kiváló lehetőségekre kell felkészülnünk.

Copyright @ KAVOSZ Minden jog fenntartva