Google My Business – egy kiváló marketingeszköz a kkvsoknak

By 2020.01.05.március 6th, 2020Az Én vállalkozásom

A keresőoptimalizálás – az online marketing egyik alapeszköze – az a folyamat, amikor egy weboldal tartalmát úgy alakítjuk, hogy az a keresési találatokban minél előkelőbb helyen szerepeljen. Mindezek fényében fontos az online világban való tudatos viselkedés, amelyet kiváló keretbe foglal a Google My Business, avagy a Google Cégem. A következőkben kiderül, hogy milyen előnyei vannak ennek a marketingeszköznek, és hogyan segíti a Google Cégem a vállalkozást abban, hogy a potenciális vásárlókat elkötelezett ügyfelekké tegye.

Mi az a Google My Business?

Cégek és szervezetek online megjelenésében segít a Google My Business, amely tulajdonképpen egy közösségi hálózat vállalkozások részére. A Google-eszközre való regisztráció meglehetősen egyszerű folyamat, és nem utolsó sorban ingyenes is. A szolgáltatás lehetővé teszi a vállalkozás a Google keresőfelületén való megjelenésének befolyásolását, illetve mérését is.

Azokat a vállatokat, amelyek igazolják a cégre vonatkozó információikat, a fogyasztók általában kétszer akkora valószínűséggel tartják jó hírűnek! Ez nem meglepő, hiszen a vásárlás előtt mindenki szeret meggyőződni a szolgáltatóról. Ehhez sokan hívják segítségül a Google keresőjét. Elengedhetetlen tehát, hogy a vállalkozásról a lehető legtöbb információ hozzáférhető legyen az online térben, ahogy az is, hogy a cégnek kiemelt helyezése legyen a Google keresési felületén.

5 tipp az optimalizálásra

Egy potenciális vásárló rengeteg alternatíva közül választja ki a számára legkedvezőbb terméket vagy szolgáltatást. Hogyan érjük el, hogy a vállalat jobb helyen jelenjen meg Google – keresés esetén?

  • Fotók, videók megosztása,
  • Pontos nyitvatartási idő feltűntetése,
  • Bemutatkozó leírás közzététele,
  • Friss, naprakész információk és tartalmak megosztása– fontos, hogy a felhasználók pontos adatokat találjanak, amikor rátalálnak a cégre a Google oldalain,
  • Vásárlói visszajelzésre és üzenetekre való azonnali reakció.

A Google My Business fiók létrehozása után fontos, hogy folyamatosan aktualizáljuk a profilt, és figyelemmel kísérjük azokat az új funkciókat, amiket a Google a későbbiekben hozzáad a szolgáltatáshoz. Mindezeken keresztül egész biztos kiemelkedővé tehetjük vállalkozásunkat az online világban is.

Copyright @ KAVOSZ Minden jog fenntartva