A felhőszolgáltatás előnyei kkv-k számára

felhőszolgáltatás kéz

A felhő alapú szolgáltatások lényege, hogy a tárhelyek, alkalmazások és a szerverek az interneten keresztül bárhonnan és bármikor elérhetőek. Hogy miért lehet ez kifejezetten hasznos a kis- és középvállalkozások számára? Ebben a cikkben a szolgáltatás három olyan előnyét mutatjuk be, ami választ ad majd erre a kérdésre.

Költséghatékonyság

A felhőszolgáltatások díja jelentősen alacsonyabb, mint a szoftver- és hardvereszközöké, vagy az adattároló berendezéseké. Ráadásul a szolgáltatási csomag méretét is bármikor módosíthatjuk. Továbbá, a problémamentes működésért a szolgáltató felel, ami szintén nagy könnyebbség lehet a kkv-k számára.

Mobilitás

Ma már a legtöbb vállalkozás számára fontos, hogy bárhol és bármikor el tudja érni adatait, dokumentumait és a munkafolyamatok minél hatékonyabban működjenek az irodán kívül is. A felhő alapú szolgáltatások erre tökéletes megoldást nyújtanak! Azonnali szinkronizáció mellett, könnyű és biztonságos hozzáférést biztosítanak, sőt még az adataink elvesztésétől sem kell tartanunk abban az esetben, ha a számítógépes rendszerünk összeomlana.

Biztonság

Sokan megkérdőjelezik a felhőszolgáltatások megbízhatóságát, pedig a szolgáltatók nagy hangsúlyt fektetnek az általános biztonság mellett a vírusok kivédésére is. Ezen kívül bármilyen biztonságtechnikai kérdésekben rendelkezésünkre fog állni a szolgáltató szakembere, így az sem jelenthet problémát, ha cégünkben nincs olyan munkatárs, aki értene a kiberbiztonsághoz szükséges eszközökhöz és technológiákhoz.

Belátható, hogy a felhő alapú szolgáltatás kiváló lehetőség a kkv-k számára. Mielőtt azonban kiválasztjuk a nekünk legideálisabb szolgáltatást, érdemes felvenni a kapcsolatot egy független szakemberrel, aki igényeinkhez mérten segít nekünk eligazodni a piacon.

 

Oldalunkon további hasznos cikkek találhatók kkv-knak.

Copyright @ KAVOSZ Minden jog fenntartva