5 tipp az üzleti tevékenységek finanszírozására

nő, unalom, munkavállaló

Minden vállalkozásnak elegendő pénzeszközre van szüksége, hogy a működésének költségeit fedezni tudja. Az alábbi cikk a finanszírozás leggyakoribb módjait tárgyalja, illetve felhívja a figyelmet néhány kockázatra, amivel tisztában kell lenni.

1. Eszközök finanszírozása

A vállalkozások eredményességét alapjaiban határozza meg az eszközbeszerzés hatékonysága; minden vállalkozás arra törekszik, hogy az eszközöket minél gazdaságosabban szerezze be, illetve minél optimálisabb módon korszerűsítse.

Az eszközbeszerzés egyik lehetősége a forgóeszközhitel, ami esetében a teljes törlesztést követően a hiteligénylő tulajdonjogot szerez a szóban forgó eszköz felett. A másik lehetőséget a lízingszerződések kínálják; ez esetben a vállalkozás egy lízingcégtől bérli az eszközt. Jó megoldást kínálnak abban az esetben, ha egy eszközre csak rövid ideig van szükség a vállalkozásban.

2. Üzleti hitelek

Az üzleti hitelek kínálják a legegyszerűbb hitelezési formát a vállalkozások számára, legyen szó forgóeszközről, üzletbővítésről vagy refinanszírozásról. Ez esetben a vállalkozás egyösszegű kifizetéshez jut, amit részletekben fizet vissza. A hitelpiacon rendelkezésre álló ajánlatok feltételei és költségei jelentős mértékben eltérhetnek, ezért a hitelszerződés megkötését alapos mérlegelés kell megelőzze.

3. Üzleti hitelkártya

Az üzleti hitelkártya kényelmes módja a költségek nyomon követésének és a pénzforgalom kiegyenlítésének. A hitelkártyának köszönhetően lehetőség nyílik a kifizetések késleltetésére, de nem szabad megfeledkezni arról, hogy a határidőn túli törlesztés gyakran jelentős plusz költséggel jár, illetve egyes hitelkártya-szolgáltatók extra díjakat is felszámolnak. Ezek igénybevétele esetén a várható költségek alapos ismeretére van szükség.

4. Hitelvonalak

A hitelvonalak lényegében az üzleti hitelek és a hitelkártyák hibridjei. A hitelhez hasonlóan a hitelkeret lehetővé teszi egy bizonyos pénzösszeg kölcsönzését, amelyet a vállalkozás részletekben törleszt. A hitelkártyához hasonlóan pénzeszközök felhasználására alkalmasak a rendelkezésre álló hitelkeret erejéig.

5. Közösségi finanszírozás

A közösségi finanszírozás a támogatóknak köszönhetően lehetőséget kínál az induló vállalkozások számára, noha az így elérhető pénzek begyűjtése hosszú időt vehet igénybe. Szükség lehet kiterjedt marketing- és hálózati erőfeszítésekre is, hogy a projekt finanszírozása sikeres legyen.

Copyright @ KAVOSZ Minden jog fenntartva