Kétlépcsős előminősítő rendszer a GINOP Plusz KFI-felhívásaihoz

kutatásfejlesztés, projekt, minősítés

Elindult a „Célzott kutatásfejlesztési szolgáltatások nyújtása vállalkozások és kutatóhelyek, kutató-tudásközvetítő szervezetek számára” című (GINOP Plusz-2.2.1-21) felhívás tervezetének társadalmi egyeztetése.

 

Az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország költségvetése által társfinanszírozásban biztosított 5 milliárd forintos vissza nem térítendő forrásra a kiemelt eljárásrend szerint a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal nyújthat be kérelmet.

A támogatásból a hivatalnak kétlépcsős, hatékony előminősítési rendszert kell megvalósítani és fenntartani a KFI tartamú támogatási kérelmek esetében. (Mindenekelőtt a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz (GINOP Plusz) 2. Kutatás, Fejlesztés és Innováció prioritási tengelyében megvalósuló fejlesztésekről van szó.)

A kétlépcsős előminősítési rendszer mind a pályázók, mind a bírálati folyamatban részt vevők munkáját megkönnyíti – olvasható a felhívástervezetben. „A pályázók kisebb költséggel készíthetik el a projekt fő jellemzőit tartalmazó projektjavaslatot, az Irányító Hatósághoz (IH) pedig csak azok a támogatási kérelmek futnak be, amelyek megfelelnek az előminősítés KFI szempontjainak, megkönnyítve ezzel a GINOP IH hatékony szakmai feladatellátását.” A projekt fizikai befejezésének határideje: 2029. június 30.

A felhíváshoz kapcsolódó észrevételeket, javaslatokat 2021.1 december 3-ig várja a kormány a véleményezésre kialakított partnerségi fórumban.

Copyright @ KAVOSZ Minden jog fenntartva