Fejlesztési terv, 2021–2027: folytatódik a társadalmi egyeztetés

társadalom, egyeztetés, kommunikáció

A 2021–2027-es fejlesztési időszak operatív programjairól továbbra is várja a kormány a véleményeket.

A társadalmi egyeztetés célja, hogy a szakmai szervezetek és az állampolgárok megismerjék az új fejlesztési időszak alapdokumentumait, a Partnerségi Megállapodást és az Operatív Programokat, és megtegyék azzal kapcsolatos észrevételeiket és javaslataikat.

A hivatalos pályázati portálon egyelőre a Partnerségi Megállapodás és az Operatív Programok tartalmi összefoglalói olvashatóak.  A dokumentumok teljes terjedelemben a társadalmi egyeztetés későbbi fázisában kerülnek feltöltésre – ígéri a kormány. Az új finanszírozási időszak operatív programjai:

  • Digitális Megújulás Operatív Program (DIMOP)
  • Humánfejlesztési Operatív Program (HOP)
  • Magyar Halgazdálkodási Operatív Program Plusz (MAHOP Plusz)
  • Integrált Közlekedésfejlesztési Operatív Program Plusz (IKOP Plusz)
  • Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz (GINOP Plusz)
  • Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz (TOP Plusz)
  • Végrehajtás Operatív Program Plusz (VOP Plusz)
  • Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program Plusz (KEHOP Plusz)

A TOP Plusz (korábbi elnevezése: Versenyképes Magyarország Operatív Program, VMOP) operatív program újabb verziójának összefoglalója április 8-án jdigital faith

lent meg. Az operatív program továbbfejlesztése során az intézményrendszer törekedett a partnerségi egyeztetési folyamat során eddig megküldött szakmai vélemények és észrevételek beépítésére, a hazai és uniós egyeztető fórumokon elhangozott álláspontok figyelembevételére – olvashatjuk a hivatalos pályázati portálon.

Az IKOP Plusz (korábbi elnevezése: Mobilitás Operatív Program, MIOP), a GINOP Plusz (korábbi elnevezése: Vállalkozásfejlesztési és Innovációs Operatív Program, VINOP) és a VOP Plusz operatív programok újabb verziójának összefoglalója 2021. március 11-től, a KEHOP Plusz (korábbi elnevezése: Zöld Infrastruktúra és Klímavédelmi Operatív Program, ZIKOP) és a MAHOP Plusz (korábbi elnevezése: Magyar Akvakultúra-fejlesztési Operatív Program, MAKOP) operatív programok újabb verziójának összefoglalója 2021. március 12-től véleményezhető.

Oldalunkon további hasznos cikkek találhatók kkv-knak.

Copyright @ KAVOSZ Minden jog fenntartva