A HUMDA kezeli az 53 milliárdos elektromosbusz-tendert

busz, elektromos busz

Decemberben jelenik meg „A zéró emissziós buszközlekedés fejlesztése” című (RRF-5.2.2-21) felhívás.

Az uniós Helyreállítási és Ellenállóképességi Eszköz (Recovery and Resilience Facility, RRF) keretében megjelenő felhívás célja „a helyi közösségi autóbuszforgalom kibocsátás-csökkentése”.

A keretösszeg 53,235 milliárd forint; a felhívás a tervezet szerint 2021 december 17-én nyílik meg. A kiemelt eljárásrend szerinti „pályázó” a HUMDA Magyar Autó-Motorsport és Zöld Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. lesz.

A támogatható tevékenységek: projekt-előkészítési tevékenységek, projektmenedzsment, továbbadott támogatás lebonyolításához kapcsolódó tevékenységek, beruházáshoz kapcsolódó tevékenységek, tanulmány készítéshez kapcsolódó tevékenységek, szakmai tevékenységhez kapcsolódó szolgáltatások.

HUMDA

A HUMDA Magyar Autó-Motorsport és Zöld Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. a szektor szereplőit összefogva és velük szoros együttműködésben részt vesz a hazai autó- és motorsportszakma koordinálásában – tudhatjuk meg az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) által alapított, a tárca 100 százalékos tulajdonában lévő a társaság közleményéből. A HUMDA Zrt. emellett közreműködik a hazai közlekedéskultúra és közlekedésbiztonság fejlesztésében, a hazai mérnökképzés, illetve a környezetkímélőbb technológiák népszerűsítése mellett gazdaságfejlesztési és sportdiplomáciai feladatokat is ellát.

A HUMDA szeptemberben vette át a Zöld Busz Program koordinálását (Steiner Attila, az ITM körforgásos gazdaság fejlesztéséért, energia- és klímapolitikáért felelős államtitkár együttműködésével), decembertől pedig már az ügynökség felel az elektromos meghajtású közlekedési eszközök támogatási rendszerének lebonyolításáért is (ez utóbbi korábban az IFKA Közhasznú Nonprofit Kft. feladata volt).

Copyright @ KAVOSZ Minden jog fenntartva