200 milliárdos új kkv-felhívás a GINOP Pluszban

figyelem, pályázat, fontos, vállalkozó

Véget ért a „A mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása” című (GINOP Plusz-1.2.1-21 kódszámú) felhívás tervezetének társadalmi egyeztetése, június végén dördül el a startpisztoly.

A keretösszeg nem kevesebb, mint 200 milliárd forint; a forrást az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban biztosítja.

Egy pályázó 10 millió – 629,3 millió forint támogatást igényelhet; az összköltség maximum 70 százalékát elérő visszatérítendő támogatás az előre meghatározott eredményességi célok elérése esetén részben vagy egészben vissza nem térítendő támogatássá alakítható. (A támogatási intenzitás a pályázó vállalkozás méretének és a telephely földrajzi helyének függvénye.) A kormány legalább 1000, legfeljebb 3000 támogatott támogatási kérelemmel számol.

Támogatható tevékenységek:

  • technológiafejlesztés, beleértve a termelési és szolgáltatási, valamint infokommunikációs technológia fejlesztését, a technológiai kapacitások bővítését, és az üzleti felhőszolgáltatások igénybevételét;
  • infrastrukturális és ingatlan beruházás;
  • tanácsadási szolgáltatások igénybevétele;
  • képzési szolgáltatások igénybevétele;
  • eszközbeszerzéshez kapcsolódó gyártási licenc, gyártási know-how beszerzése;
  • megújuló energiaforrást hasznosító technológiák alkalmazása.

Mikro-, kis- és közepes vállalkozások (Budapest kivételével) az ország egész területéről pályázhatnak, már 2021 június végétől. A pályázatokat négy szakaszban bírálják el:

  1. benyújtási szakasz: 2021. június 28. – július 5.
  2. benyújtási szakasz: 2021. szeptember 27. – október 4.
  3. benyújtási szakasz: 2022. január 10. – január 17.
  4. benyújtási szakasz: 2022. április 11. – 20.

További részletek az itt elérhető felhívástervezetben.

Copyright @ KAVOSZ Minden jog fenntartva