Mugits József

Mugits József

Ennek köszönhető, hogy a járvány ideje alatt megtarthattuk az összes munkavállalónkat.

2012-re a 40 fős cégből egy 360 fős cégcsoport lettünk.

A hitelkonstrukciónak köszönhetően olyan gyorsan reagáltunk a válságra, hogy mire a partnereinknél újraindult a termelés, addigra mi biztos pontként álltunk a hátuk mögött.

A Per-Clean 2002 Kft. azon kevés vállalkozások egyike, mely nem csak átvészelte a 2008-as gazdasági világválságot, hanem képes volt fejlődni, bővülni és megerősödni abban a kihívásokkal teli időszakban. Mugits József vállalkozása hasonlóan vette az akadályokat a koronavírus-járvány alatt is, ehhez azonban szükség volt egy kis pénzügyi segítségre.

A Per-Clean 2002 Kft. több válságot átvészelt már az alapítása óta. Hogyan tudták folyamatosan fenntartani a fejlődést?

A vállalkozásunkat húsz évvel ezelőtt alapítottuk üzlettársammal, Varga Ágnessel. Először egy panzió építésébe fogtunk bele, néhány év múlva viszont szerettünk volna több lábon állni, így a gondnoksági, üzemeltetési szektor irányába indultunk. Irodaházak, kollégiumi épületek takarítását szerveztük, de foglalkoztunk vagyonvédelemmel és étkeztetéssel is. A 2008-as gazdasági világválság idején bevállaltuk a munkaerő-kölcsönzést, hogy ezt a több lábon állást még inkább megerősítsük. 2012-re a 40 fős cégből egy 360 fős cégcsoport lettünk.

A koronavírus-járvány időszakát is sikeresen átvészelték. Minek köszönhető ez?

A járvány kirobbanásával a partnereink 90 százalékánál leállt a termelés. Egyik napról a másikra kellett hosszú távú döntéseket meghozni. Nagy szerencsénk volt, hogy ekkor már folyamatos együttműködésünk volt a KAVOSZ által koordinált Széchenyi Kártya Programmal, és a beruházási hitelünk mellett nagyon gyorsan sikerült likviditási hitelhez jutnunk. Ennek köszönhető, hogy a járvány ideje alatt megtarthattuk az összes munkavállalónkat. Emellett fertőtlenítőszereket és profi takarítógépeket is be tudtunk szerezni. A hitelkonstrukciónak köszönhetően olyan gyorsan reagáltunk a válságra, hogy mire a partnereinknél újraindult a termelés, addigra mi biztos pontként álltunk a hátuk mögött.

Milyen terveik vannak a jövőre nézve?

Az előttünk álló időszakban az ipari takarítás és fertőtlenítés területén szeretnénk erősödni, ezért ismét a Széchenyi Kártya Program felé fordulunk. Bízunk benne, hogy a segítségükkel robot-takarítógépeket és további világmárkájú eszközöket tudunk vásárolni.

Mugits József
Per-Clean 2002 Kft.

Copyright @ KAVOSZ Minden jog fenntartva