Lefkovics György

Lefkovics György

A vendéglátás napjainkban az egyik legnépszerűbb üzleti forma, sokan próbálkoznak vele.

A pénzügyi segítség mindkét esetben nagyon gyorsan jött, és olyan sebeket gyógyított be, melyeket enélkül lehetetlen lett volna.

A budapesti Tom George Osteria éttermet biztosan nem kell bemutatni az autentikus olasz konyha rajongóinak. Modern fogások, laza hangulat, profi személyzet, helyben sütött kenyerek és pizzák várják az olasz ízek szerelmeseit. Bár a koronavírus komoly károkat okozott a vendéglátóiparban, az éttermet üzemeltető Leroy.Co. Kft. és tulajdonosa, Lefkovics György éppen ebben az időszakban mert nagyot álmodni, amihez szerencsére a pénzügyi segítség is extra gyorsan érkezett.
 
Hány éttermet üzemeltettek jelenleg, és mitől olyan különlegesek?
A klasszikus éttermi vendéglátásban érezzük magunkat igazán otthon. Elsősorban a belvárosra fókuszálunk. Jelenleg öt melegkonyhás éttermet üzemeltetünk, mindegyiket egy kicsit más profillal és kínálattal. A vendéglátás napjainkban az egyik legnépszerűbb üzleti forma, sokan próbálkoznak vele. Azt gondolom, hogy nekünk van már egy nagyon jól bevált receptünk: képzett személyzet, jól felszerelt konyha, és persze a tulajdonos, aki jelen van.
 
Miért döntöttetek a hitelfelvétel mellett?
A Covid-válság minket sem kímélt. A lezárások idején nagyon jelentős likviditási problémával szembesültünk. A Széchenyi Turisztikai Kártyával ezeket a réseket szerencsére könnyedén át tudtuk hidalni. Ezt alapvetően a bérek kifizetésére fordítottuk, így meg tudtuk tartani az összes dolgozónkat. Később egy beruházási hitelt is igénybe vettünk, ebből valósítottuk meg a séfünk álmát: létrehoztuk a saját pékségünket. Azóta kenyereket, pékárukat és elősütött pizzákat is készítünk. Az ötlet a Covid alatt jött, hogy a vállalkozás a lezárások időszakában is profitábilis maradjon. Emellett a meglévő üzleteink gépparkjait is modernizáltuk és enrgiahatékonnyá tettük. A pénzügyi segítség mindkét esetben nagyon gyorsan jött, és olyan sebeket gyógyított be, melyeket enélkül lehetetlen lett volna.

 
Az elmúlt néhány évben valóban egymást érték a válsághelyzetek. Szerinted mi jelenti majd a jövő vállalkozóinak a legnagyobb kihívást?
Azt gondolom, hogy a jövőben még fontosabb lesz, hogy minden apró részletet és lehetőséget alaposan megvizsgáljanak a vállalkozók, hogy felkészülten tudják kezelni a váratlan kihívásokat.
 

Lefkovics György
Leroy Co. Kft.
tomgeorge.hu

Copyright @ KAVOSZ Minden jog fenntartva