Czifrák László

Czifrák László

A hitelkonstrukció segítségével probléma nélkül át tudtuk hidalni azokat az időszakokat, amikor az elvégzett feladatok még nem termeltek tőkét. A projektjeink enélkül nem tudtak volna megvalósulni.

Fejlődésünk leginkább abban látszik, hogy az elmúlt 12 évben egyre komolyabb projekteken dolgozhattunk. Részt vettünk például a Várkert Bazár rekonstrukciójában..

A szCélunk, hogy a hazai műemlék-helyreállításnak továbbra is szerves része maradjunk.

Várkert Bazár, Országház, Zeneakadémia, Gellért fürdő, Iparművészeti Múzeum. Csak néhány példa azok közül, ahol a Consall Team Kft. műemlék-restaurátorainak keze munkájával találkozhatunk. Czifrák László és csapata több, mint tíz éve foglalkozik épületkerámiák és ólmozott övegek restaurálásával. A folyamatos és dinamikus fejlődés nem is kérdés, ehhez azonban nem árt egy kis pénzügyi segítség.

Restaurátori munkáitokkal a legimpozánsabb hazai épületekben találkozhatunk. Mivel foglalkoztok tulajdonképpen?

A Consall Team-nél épületkerámiák és ólmozott üvegek restaurálásával foglalkozunk. Bár mindkettő a műemléki helyreállításhoz kapcsolódik, mégis nagyon eltérő technikákról beszélünk. Fejlődésünk leginkább abban látszik, hogy az elmúlt 12 évben egyre komolyabb projekteken dolgozhattunk. Részt vettünk például a Várkert Bazár rekonstrukciójában, a Zeneakadémia, valamint az Iparművészeti Múzeum előcsarnokának helyreállításában.

Miért volt szükség a Széchenyi Kártya Program bevonására? Hogyan tudtátok felhasználni?

A mi szegmensünkben nagyon fontos, hogy mindig lépést tudjunk tartani a piaccal, illetve, hogy maximálisan, a legmagasabb minőségben tudjuk teljesíteni a felmerülő igényeket. A pénzügyi fejlesztésekre elsősorban a nagy létszámú emberi kapacitás miatt volt szükség. Emellett a gépek, eszközök, berendezések és felhasználásra kerülő anyagok előfinanszírozása is komoly és állandó likviditást igényel. Ezekhez a fejlesztésekhez a Széchenyi Kártya Folyószámlahitel bizonyult a legpraktikusabb és legideálisabb megoldásnak. A hitelkonstrukció segítségével probléma nélkül át tudtuk hidalni azokat az időszakokat, amikor az elvégzett feladatok még nem termeltek tőkét. A projektjeink enélkül nem tudtak volna megvalósulni.

Milyen terveitek vannak a jövőre nézve?

Szerencsére Magyarországon számos olyan történelmi műemlék van még, ami szakmai kihívással kecsegtet. Célunk, hogy a hazai műemlék-helyreállításnak továbbra is szerves része maradjunk, illetve, hogy olyan fejlődési periódusokon menjen keresztül a Consall Team, mellyel garantálható, hogy az eddigi maximális szakmai minőségünk továbbra is megmarad.

Czifrák László
Consall Team Kft.

Copyright @ KAVOSZ Minden jog fenntartva